Cum să slăbești, dacă ai un corp de tip „măr”? Iată câteva sfaturi!

Foarte des, fetele apelează la deficitul caloric și se epuizează cu exerciții fizice, dar nu văd un rezultat semnificativ.
Problema este că procesul de a pierde în greutate este direct legat de tipul de figură. Mersul la sală și mâncarea corectă nu mereu sunt suficiente pentru a obține rezultatele dorite.

Femeile cu un corp tip ”măr” se plâng adesea pe burtă bombată. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece grăsimea este concentrată aici. Din acest motiv, merită să acorzi o atenție specială acestei zone a corpului.

Tipul ”măr” a figurii: Cum să pierzi în greutate fără probleme?
Excesul de greutate nu este doar o problemă estetică, ci reprezintă și o amenințare reală pentru sănătate. Din acest motiv este foarte important să scapi corect și treptat de grăsime, de altfel în viitor s-ar putea să te confrunți cu consecințe negative.

Recent, experții în domeniul nutriției și pierderii în greutate au sfătuit să acordăm o atenție specială tehnicilor, care se bazează pe tipul de figură.

Dacă ții cont de caracteristicile tale fiziologice individuale, veți putea alege nutriția potrivită și vei putea elabora un program de antrenament competent.

Important! Asigură-te că renunți la zahăr în timpul pierderii în greutate.
Lucru alarmant a excesului de grăsime în zona taliei, caracteristic pentru acest tip de figură, constă în faptul că afectează în mod direct starea organelor interne, ceea ce înseamnă că pot duce la dezvoltarea unor boli periculoase precum:

– diabetul;
– probleme asociate sistemului respirator. Prea multă greutate poate provoca stoparea bruscă a respirației în timpul somnului;
– boli ale sistemului cardiovascular: accident vascular cerebral, tahicardie, tensiune arterială crescută, aritmie, obezitate a inimii etc.
Dacă depunerile de grăsime de pe piept și abdomen interferează cu viața, atunci este cazul ca femeia să se gândească la o modalitate eficientă de a slăbi.

Numeroase studii medicale au arătat că cei cu figura tip ”măr” au nivelul zahărului din sânge ridicat. Prin urmare, primul lucru care-l ai de făcut în timp ce slăbești este să limitezi utilizarea dulciurilor și a alimentelor care conțin carbohidrați rapizi.

Prin urmare, merită să respecți recomandările simple:

1. Exclude dulciurile și cantitatea de zahărului în mâncăruri. Dacă nu poți să renunți complet la zahăr, atunci trebuie să minimizezi consumul acestuia.
2. Evită fructele foarte dulci și fructele uscate. În timpul pierderii active în greutate, trebuie să reduci cantitatea de struguri, caise, ananas și banane. Cantitatea maximă posibilă pe zi ar trebui să ajungă la 100 – 120 g, cu condiția ca toate aceste produse să fie combinate cu un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
3. Din dulciuri este permis să consumi numai ciocolată neagră amară naturală, maximum două bucăți pe zi, care este egală cu 40 de grame de produs.
4. Produsele lactate cu un conținut ridicat de zahăr sunt interzise. Caș acoperit cu ciocolată, caș dulce cu diverși aditivi, iaurturi – toate acestea sunt interzise.
5. Minimizează consumul de paste, orez, cartofi. Toate acestea sunt înlocuite de orez sălbatic sau brun, orez sălbatic și leguminoase. Dacă îți dorești cu adevărat paste făinoase, atunci este mai bine să alegi paste făcute din cereale integrale și din soiuri de dure.
6. Băuturile alcoolice zaharate sunt interzise. În timpul slăbitului, va trebui să uiți de vinurile semi-dulci și dulci și de diverse lichioruri. Dacă vrei să bei ceva, poți consuma vin alb sau roșu sec.