Cum să rămâi stilată după 50 de ani? 9 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!

Hai să începem cu faptul că există o singură regulă care contează cu adevărat. Ea spune că poți să te îmbraci cum vrei. Individualitatea este soră cu stilul și nimic nu poate face o femeie mai atrăgătoare decât un stil individual, bine pus la punct. Problema multor femei este că nu știu cum să pună la punct acest stil, mai ales când ajung la o vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt.

Prin urmare, am pregătit pentru tine un șir de recomandări care îți vor fi de mare ajutor la 50+ și trebuie să meargă braț la braț cu stilul și individualitatea ta.

Sfaturi vestimentare pentru femei

În primul rând, stiliștii recomandă să renunți o dată pentru totdeauna la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat pe femei de 50 de ani, aceasta vor scoate în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

În schimb, moda pentru articole oversize crește pe zi ce trece, în mare parte datorită confortului și eleganței pe care le asigură. Astfel de ținute îți vor masca imperfecțiunile, îți vor sublinia delicatețea și arată mult mai original.

Ținuta întotdeauna trebuie să fie potrivită contextului. Aceasta e una din regulile elementare, care fac diferența dintre o ținută elegantă și una ridicolă, demodată și deplasată. Dress cod-ul e la putere, indiferent de context! Nu poți să vii la birou în fustă mini, iar la un eveniment de seară în hanorac.

Și ține cont de starea de spirit sau mesajul pe care vrei să-l transmiți. Dacă se cere să fii strictă și serioasă, ai nevoie de o ținută formală. Iar dacă vrei să fii cochetă și jovială, hainele îți pot da o mână de ajutor. Ele ne influențează direct starea de spirit și mesajul pe care vrem să-l comunicăm.

Un alt secret constă în accente. Fiecare ținută, mai ales cele în tonuri neutre, trebuie să aibă unul sau două accente strălucitoare – o centură frumoasă, o bijuterie extravagantă, un accesoriu stilat, o jachetă în culori vibrante, o eșarfă, o poșetă colorată sau pur și simplu niște ochelari. Strictețea trebuie diluat frumos, iar accentele vor adăuga prospețime, expresivitate și individualitate imaginii tale.

Chiar și o centură poate transforma complet imaginea unei femei. Mai cu seamă o centură! O fi hainele oversize stilate, dar să nu uităm de feminitate. De altfel, cele două se combină ușor dacă folosești o centură sau un cordon. Centura e un accesoriu excelent care îți va echilibra ținuta, îți va sublinia talia și îți va scoate în evidență rafinamentul. În plus, îți va da un aer cochet și îndrăzneț.

Pentru un look proaspăt, expresiv și stilat, nu ai nevoie de haine scumpe sau pretențioase. O tunică (cămașă) obișnuită, în tonuri neutre, poate fi transformată complet grație unui accesoriu etnic, expresiv.

Dar farmecul nu se limitează la pandantiv. Fii atentă la cercei și la inelul de pe degetul mijlociu. Accesoriile alcătuiesc un tot întreg, unde fiecare detaliu contează. Un astfel de look îți va scoate în evidență grația, rafinamentul și individualitatea.

Imaginează-ți cum ar arăta modelul fără ochelari de soare, poșetă și pandantiv. Risc să presupun că mult mai plictisitor. Totodată, o atenție deosebită merită topurile. Mai bine zis, culoarea acestora. Dacă arunci o privire la ținutele de mai jos, în comparație cu cele prezentate mai sus, vei observa că nuanțele deschise întineresc semnificativ chipul unei femei.

Tonurile întunecate, la rândul lor, trebuie diluate cu accente strălucitoare. Nuanțele considerate neutre și plictisitoare pot arata foarte expresiv și spectaculos, dacă sunt combinate corect. Și nu uita de importanța accentelor – o simplă eșarfă a transformat complet ținutele de mai jos.

Astăzi e la modă individualitatea. De fapt, întotdeauna a fost. Moda e creată pentru a te juca cu ea, iar urmând un șablon, nu vei fi niciodată la modă. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și să te facă diferită de ceilalți. Găsește hainele în care te simți confortabil (în afară de pijama) și joacă-te cu fasoanele.

Garderoba unei femei elegante este alcătuită în mare parte din piese vestimentare de bază și câteva lucruri cu adevărat scumpe și rafinate, care sunt cireașa de pe tort și conferă femeii acea aură fermecătoare, care o evidențiază din mulțime.

Citește și: Îmi pare rău că nimeni nu mi-a spus asta până acum: 20 de sfaturi utile pentru femeile de 50 de ani!