Cum să rămâi stilată după 50 de ani? 7 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!

Femeia vrea să fie elegantă și atrăgătoare indiferent de vârstă. Și cea mai scurtă cale către un look stilat și atrăgător trece prin garderobă, mai ales că pentru a arăta bine nu ai nevoie de haine de marcă sau de accesorii scumpe. Astăzi individualitatea este la modă, dar trebuie să știi cum să o evidențiezi. Iată câteva reguli simple care te vor evidenția din mulțime și te vor transforma în cea mai adevărată lady.

Reguli de stil pentru femei

#1. Culorile deschise

Nuanțele deschise întineresc chipul unei femei și o fac vizual mai ușoară. Iar cele închise, din contra, îngrelează și îmbătrânesc. Țesătura albă reflectă o parte din lumină spre față, mascând ridurile de expresie și pungile de sub ochi. Prin urmare, încearcă să îmbraci topuri de culoare deschisă.

În ceea ce privește garderoba de bază, tonurile neutre (alb, negru, gri, maro), cele pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) și cele cremoase sunt întotdeauna binevenite, deoarece se asociază ușor între ele, arată feminin, delicat, stilat și nu va mai trebui să pierzi timpul în căutarea unor combinații inspirate de culori.

#2. Stilul eclectic

Eclectic înseamnă original, lipsit de consecvență, eterogen. Înseamnă azi o rochie din dantelă, iar mâine un costum bărbătesc cu mocasini. Înseamnă amestec de stiluri.

Nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

#3. Moda

Fii cu ochii pe modă, dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Cu alte cuvinte, evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee.

Urmărește moda, dar discret și rece. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta. Nu uita că moda ne este dată să ne jucăm cu ea, nu să ne închinăm ei.

#4. Ținute cu mai multe straturi

Straturile superioare de îmbrăcăminte trebuie să fie mai libere și mai largi decât cele lipite de corp. Ele pot avea aceeași tonalitate, dar pot să difere, atât ca ton, cât și ca textură. Important e să ții cont de modul cum se asociază culorile.

Tonurile moi, luminoase, îți vor reîmprospăta chipul, diluând modificările legate de vârstă, în timp ce hainele întunecate sau prea strălucitoare nu vor face decât să evidențieze și mai tare pungile de sub ochi, ridurile de expresie și petele maronii.

#5. Rochia liberă

Rochiile libere, în stil boho, sunt o alegere excelentă pentru femei 50+, deoarece arată tineresc, maschează aripioarele, colăceii, burtica și îți fac talia să arate mai subțire. Alege modele cu talie înaltă, croite lejer, care cad liber și sunt confecționate din țesături moi și fine. Dar nu uita că rochiile trebuie să fie monocrome sau în stil minimalist.

#6. Tabuurile

Un alt subiect care stârnește polemici aprinse în rândul femeilor 50+ este lungimea rochiei (fustelor, pantalonilor). Dacă o femeie de 30 de ani poate să poarte fuste midi și mini fără să fie judecată de cineva, după 50 de ani, fustele mini sunt tabu, iar fustele midi lasă loc pentru discuții.

În realitate, nu există nici un standard. Totul depinde de preferințele tale și de starea corpului tău. Dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare subțiri, de ce să nu porți o fustă peste linia genunchiului? În plus, unele femei de 50 de ani au genunchi mai frumoși decât altele de 30. Pentru că nu e vorba numai de vârstă, ci și de morfologie.

#7. Volanele

În general, volanele sunt drăguțe și arată superb pe cămăși și rochii de vară. Dar trebuie să fii atentă cu fasonul și numărul lor pentru că riști să te transfori într-o păpușă, ceea ce nu te avantajează deloc. Volanele adaugă prospețime și expresivitate unei ținute, dar ai grijă să fie verticale sau diagonale. Și nu exagera cu volumul lor.

Citește și: Îmi pare rău că nimeni nu mi-a spus asta până acum: 20 de sfaturi utile pentru femeile de 50 de ani!