Cum să rămâi stilată după 50 de ani? 3 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!

Atunci când ajung la o vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei încep să confunde garderoba tinerească cu garderoba care întinerește. Și dacă prima le pune într-o lumină ridicolă, făcându-le să arate caraghios și deplasat, cea din urmă le subliniază demnitatea, făcându-le să arate proaspăt și sofisticat.

Indiferent dacă ai sau nu ai o siluetă ideală la 50 de ani, vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț. Astăzi te învățăm cum să faci acest lucru!

Ținute femei peste 50 de ani

În primul rând, stiliștii recomandă să renunți o dată pentru totdeauna la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat pe femei de 50 de ani, aceasta vor scoate în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

Citește și: Cum să arăți modern: Iată cu ce înlocuiești lucrurile demodate din garderoba ta!

În schimb, moda pentru articole oversize crește în intensitate pe zi ce trece, în mare parte datorită confortului și eleganței pe care le asigură. Astfel de ținute îți vor masca defectele, îți vor sublinia delicatețea și arată mult mai original.

În esență, hainele oversize sunt lucruri fără dimensiune. Grație croiului liber, acestea se potrivesc tuturor persoanelor, indiferent de morfologia corpului, astfel de parcă silueta e învăluită complet de țesătură, iar haina e luată de pe umerii altcuiva.

Citește și: Aceste 9 lucruri te fac să arăți mai bătrână. Evită-le la maxim!

De regulă, hainele supradimensionate au forme simple și laconice, în schimb – culoarea, textura și croiala pot fi foarte expresive.

Haine femei peste 50 de ani

În acest fel, îmbinând laconicul cu expresivitatea și confortul – rochiile, fustele, bluzele, puloverele, pantalonii, cardiganele și cămășile supradimensionate arată neobișnuit de elegant și stilat, chiar și pe femeile trecute de 50 de ani.

Ținutele oversize evidențiază rafinamentul unei femei și îl scot la un nou nivel, făcând ca aceasta să arate mai tânără, mai degajată și mai atrăgătoare. Contrar stereotipurilor, hainele oversize nu îngrașă, atâta timp cât nu exagerezi cu straturile.

Citește și: Pentru femeile după 40: 8 ținute stilate ca să arăți ca o doamnă din Occident

Ținute care întineresc

Al doilea truc ca să ai un aspect tânăr și elegant constă în alegerea corectă a tonurilor atunci când îți planifici ținuta. Indiferent de tonalitatea pielii, după 50 de ani întotdeauna poți miza pe nuanțe pastelate.

Tonurile moi, luminoase, îți vor reîmprospăta chipul, diluând modificările legate de vârstă, în timp ce hainele întunecate sau prea strălucitoare nu vor face decât să evidențieze și mai tare pungile de sub ochi, ridurile și petele de vârstă.

Tunsori femei la 50 de ani

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând – un look tânăr și stilat trebuie completat cu o tunsoare și o nuanță de păr potrivită. Renunță la coafurile voluminoase, super netede, sau dimpotrivă – prea neglijente, în favoarea unor tunsori îngrijite, degajate, colorate frumos.

Citește și: Tunsorile scurte și hainele oversize: 10 interdicții importante pentru femeile 45+

Nu-ți fie teamă să experimentezi încercând noi stiluri, culori sau texturi, deoarece secretul unui aspect stilat și atrăgător constă în încrederea în sine. O femeie care e sigură pe sine și pe frumusețea sa, nu poate să arate altfel.

Citește și: Hainele care te fac să pari mai plină decât ești: 7 greșeli vestimentare inadmisibile!