Tânără și frumoasă după 50 de ani: 15 ținute superbe, ca să arăți mereu de nota zece!

Atunci când ajung la acea vârstă frumoasă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe doamne se simt ușor dezorientate la alegerea ținutei, pentru că ceea ce funcționa de minune ieri, astăzi arată nițel deplasat, iar ceea ce le rezervă viitorul, arată prea bătrânesc. Astăzi vei afla cum să găsești echilibrul dintre cele două, arătând întotdeauna proaspăt, elegant și stilat.

Ținute femei peste 50 de ani

Mai întâi de toate, stiliștii recomandă femeilor 50+ să renunțe definitiv la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Hainele mulate nu mai sunt actuale de ceva timp și planează la limita decenței. Iar pe deasupra, aceasta vor scoate în evidență chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

Pe de altă parte, articolele oversize îți vor masca defectele, îți vor sublinia delicatețea și arată mult mai original. Și nu e nevoie să porți haine mult prea largi sau lipsite de formă.

O haină croită lejer, cu o singură mărime mai mare, integrată într-o ținută în stil clasic, sportiv, casual sau boho e tot de ce ai nevoie pentru a arăta proaspăt, modern și stilat, simțindu-te confortabil în același timp.

Ținute elegante femei 50 de ani

Pentru a crea astfel de ținute vei avea nevoie doar de articole vestimentare de bază, începând cu pantaloni, sacouri și cămăși și terminând cu rochii, cardigane, fuste și adidași. Jocul contrastelor îți va da un aer strict și contemporan, dar în același timp, expresiv, adăugând imaginii tale un farmec urban nemaipomenit.

Ținutele libere, în stil urban, subliniază rafinamentul unei femei și îl ridică la un nou nivel. Ele te vor ajuta să arăți mai tânără, mai relaxată și mai atrăgătoare. În ciuda stereotipurilor, astfel de ținute nu îngrașă, atâta timp cât nu exagerezi cu straturile.

Ținute casual femei 50 de ani

Pe de altă parte, stilul urban este practic, confortabil, stilat și cel mai important – este un stil versatil, fiind ideal pentru femeile care adoră să se îmbrace diferit în fiecare zi. De exemplu, pantofii pot fi lejer substituiți cu adidași, fără a pierde din eleganță și cu atât mai mult din confort. Pantalonii pot fi înlocuiți cu o fustă, iar un pulover în tonuri neutre, cu un pulover vibrant. Ăsta e marele avantaj al pieselor vestimentare de bază. Pot fi combinate și substituite după bunul tău plac.

Cheia către un aspect tânăr și elegant constă în alegerea corectă a tonurilor atunci când îți planifici ținuta. Indiferent de tonalitatea pielii, după 50 de ani întotdeauna poți miza pe nuanțe pastelate. Rozul și culoarea piersicii îți vor sublinia feminitatea și delicatețea, adăugând prospețime și expresivitate chipului tău.

Haine pentru femei de 50 de ani

Straturile superioare de îmbrăcăminte trebuie să fie mai libere și mai largi decât cele lipite de corp. Ele pot avea aceeași tonalitate, dar pot să difere, atât ca ton, cât și ca textură. Important e să ții cont de modul în care se asociază culorile. Despre asta am scris în detaliu în articolul de mai jos.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

Tonurile moi, luminoase, îți vor reîmprospăta chipul, diluând modificările legate de vârstă, în timp ce hainele întunecate sau prea strălucitoare nu vor face decât să evidențieze și mai tare pungile de sub ochi, ridurile și petele de vârstă.

Nu te teme să experimentezi încercând noi stiluri, culori sau texturi, fiindcă secretul unui aspect elegant și atrăgător constă în încrederea în sine. O femeie sigură pe sine și pe frumusețea ei, nu va arăta niciodată bătrână.

Citește și: Boho – stilul libertății și al confortului: 14 ținute superbe pentru femei de 50-60 de ani!