Cum să pozezi dacă ești plinuță: 5 trucuri care îți vor subția silueta!

Puține femei se pot lăuda cu o siluetă subțire sau cu absența kilogramelor în plus. De cele mai multe ori femeile încearcă să ascundă acest lucru, mai ales când vorbim de fotografii. Dar să știi că poți să arăți bine în poze indiferent de cât cântărești. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de mare ajutor.

1. Nu te relaxa

De regulă, o postură naturală și degajată dă bine. Dar dacă ești plinuță riști să-ți scoți în evidență burtica. Mai bine să te întorci spre cameră sub un unghi de 30 grade, să-ți îndrepți spatele și să-ți tragi burta înapoi. Acest truc face linia umerilor și a șoldurilor mult mai îngustă.

Ține o mână în poziție verticală, iar cu cealaltă încearcă să formezi un unghi, fixând mâna pe șold sau atingând fața. O asemenea curbă îți va sublinia talia și feminitatea.

2. Înclină piciorul

Ai grijă la postură, la unghi și la poziția mâinilor. Stai întotdeauna dreaptă, nu lăsa mâinile drept în jos și înclină un pic umărul. Dacă stai cu întreg corpul întors spre cameră, silueta pare masivă și greoaie.

Întotdeauna trebuie să existe un unghi. De regulă, e suficient să te întorci un pic, astfel încât un braț și un picior să iasă ușor în față. Atunci când pozezi, încearcă să transferi greutatea corpului pe un singur picior, iar celălalt să-l împingi ușor în față, îndoind genunchiul. Această postură arată foarte natural și îți va adăuga bile albe la capitolul atractivitate.

3. Pozează de jos în sus

Femeile adoră să-și etaleze picioarele. Ca ele să pară mai lungi, ridică-te în vârful degetelor sau roagă fotograful să-ți facă poze de jos în sus. Dacă porți o fustă scurtă, e mai avantajos să pozezi din lateral.

Stai întotdeauna dreaptă, chiar dacă trebuie să depui efort. Atunci când te înclini în față, gâtul pare mai scurt, iar talia mai plină, efectul fiind și mai pronunțat pe fotografii. O postură dreaptă înseamnă un corp frumos și un chip luminos.

4. Nu pune accentul pe coapse

Toate femeile au unghiuri avantajoase și dezavantajoase în poze. Dacă vrei să ieși bine în fotografii, nu-ți rămâne decât să le găsești. Nimeni nu o va face pentru tine.

Dacă ești plinuță, nu se recomandă să pui accentul pe coapse, deoarece partea inferioară a corpului va părea prea mare. Această poziție e avantajoasă numai dacă poza este făcută de jos.

5. Păstrează distanța

Distanța întotdeauna contează. Prea aproape, înseamnă masiv. Prea departe, înseamnă neclar. Nu întinde mâinile sau picioarele spre aparatul de fotografiat, deoarece ele vor părea masive și vor denatura întreaga imagine.

Nu ridica capul în sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri. Coapsele vor părea mai subțiri dacă se întind complet pe suprafața scaunului.

Bonus: Fii mai mică decât partenerul tău

Cu cât subiectul este mai aproape de cameră, cu atât pare mai mare. Dacă vrei să pari mai mică decât partenerul tău, stai puțin mai în spate, îndoaie genunchii și întoarce-te sub un unghi de 70 de grade.

Citește și: O rochie bună te face mai slabă: Iată ce rochii să porți dacă ești plinuță!