Cum să porți pantalonii după 60 de ani? 20 de idei ca să fii întotdeauna stilată

60 de ani e vârsta când cei care ne înconjoară se uită și mai atent la modul în care ne îmbrăcăm, iar orice decizie vestimentară neinspirată evidențiază și mai tare disonanța dintre vârstă și aspect. Majoritatea stiliștilor consideră că hainele strălucitoare și expresive nu au ce căuta în garderoba unei femei 60+, dar noi suntem de altă părere.

Accentele strălucitoare pot și trebuie să facă parte din garderoba ta, mai ales că mai bine ca oricare alte tonuri, acestea îți întineresc și împrospătează imaginea, atât timp cât nu le folosești în exces. Un astfel de accent poate fi dat de pantaloni. Iar dacă modelele epatante nu sunt pe gustul tău, firește că am pregătit și modele clasice, care îți vor permite să arăți stilat și să te simți în continuare în largul tău. Prin urmare, hai să vedem cum și cu ce purtăm pantalonii după 60 de ani.

Pantaloni clasici de damă

Dacă nu știi ce model să alegi, alege pantalonii clasici și niciodată nu vei da greș. Clasicul nu își pierde din actualitate și adaugă eleganță oricărei femei. Un astfel de articol vestimentar e binevenit la orice vârstă și poate fi combinat cu orice element din garderoba de bază. Iar pe deasupra, arată întotdeauna proaspăt și stilat.

Pantalonii clasici vor face pereche minunată cu bluzele, cămășile, puloverele, jachetele, blazerele și sacourile tale preferate. De altfel, dacă pantalonii sunt realizați în tonuri clasice, poți alege un top expresiv și strălucitor. Ținuta poate fi completată cu pantofi, sandale și o poșetă laconică. Apropo, încearcă să eviți modelele cu talie joasă și pantalonii cargo.

Un astfel de model va adăuga seriozitate și determinare imaginii tale. Totodată, te va ajuta să pari mai zveltă și mai înaltă. Pantalonii pot fi purtați atât într-un mediu formal, cât și într-unul mai puțin formal și arată impecabil în asociere cu o cămașă și un sacou.

Pantaloni culotte și palazzo

Aceste modele se potrivesc excelent femeilor înalte și subțiri, care vor să țină pasul cu moda. Datorită texturii moi și croielii libere te vei simți întotdeauna confortabil și în largul tău, adunând privirile pline de admirație ale celor care te înconjoară. Cine a zis că la 60 de ani trebuie să arăți banal și plictisitor? Pantalonii culotte și palazzo arată minunat în combinație cu o cămașă albă și pantofi cu toc mediu.

Pantaloni cu vedere la gleznă

Aceste modele sunt bune pentru femeile minione și înfrumusețează aproape orice tip de siluetă. Astfel de pantaloni se încadrează mai degrabă în stilul casual, dar dacă îi îmbini cu pantofii și cămașa potrivită, se pot integra și într-un look de seară. Avantajul lor e că sunt universali și versatili ceea ce înseamnă că pot fi adaptați ușor în dependență de context.

Pantaloni de tip banană

Pantalonii de tip banană sunt un alt model potrivit femeilor minione, care de fapt e cel mai trendy model de pantaloni ai momentului. Pliurile din zona taliei îi fac foarte confortabili și echilibrează partea superioară și cea inferioară a ținutei, în așa fel ca silueta să devină mai rafinată.

Pantaloni evazați eleganți damă

Pantalonii evazați sunt din nou în vogă, ba mai mult aceștia sunt aproape la fel de cotați ca pantalonii clasici cu croială dreaptă. Există o regulă simplă ca să nu dai greș la alegerea acestora: Cu cât e mai densă țesătura, cu atât evazarea trebuie să fie mai mică. Altfel vei arăta deplasat și masiv.

Pantaloni femei 60 ani – ce culoare să alegi?

În modă nu mai există reguli certe. Deși se recomandă ca după 60 de ani să porți nuanțe laconice, multe femei din întreaga lume demonstrează că funcționează și formula inversă. Depinde de starea de spirit și de individualitatea ta. Dacă vrei să înfrunți opinia publică și să ieși în evidență, alege bordo, lila, verde-închis, purpuriu, negru, bej, galben, azuriu și alb imaculat.

Citește și: Părul lung după 60 de ani: 4 motive PRO și 4 motive CONTRA!