Cum să porți pantalonii după 50 de ani? 15 idei pentru toate tipurile de siluetă!

Știai că până la începutul secolului al XX-lea pantalonii erau considerați un articol vestimentar pur masculin? Mai mult decât atât, aceștia reprezentau un simbol al masculinității, iar în România interbelică bărbații au fost supărați rău când româncele au început să poarte pantaloni pe bulevardele Bucureștene. Abia la sfârșitul anilor ’50, datorită designerului de modă francez, Yves Saint-Laurent, pantalonii au devenit o piesă vestimentară acceptabilă pentru garderoba unei femei.

Greu de crezut, nu? Din fericire, astăzi pantalonii reprezintă o componentă de bază, clasică, incontestabilă din garderoba fiecărei femei, indiferent de siluetă și vârstă. Și cu această ocazie, am selectat pentru tine cele mai inspirate modele de pantaloni pentru femei 50+, în care te vei simți plăcut și veri arăta bine în același timp.

Pantaloni drepți cu talie înaltă

Acest model a fost creat pentru doamnele care au încredere în linia propriilor șolduri și adoră să le etaleze. Deoarece pantalonii sunt foarte strâmți, trebuie să-ți evaluezi obiectiv parametrii corpului. Dacă linia șoldului tău nu este la fel de netedă ca cea a lui J.Lo, îți sugerăm să încerci un model de pantaloni cu croială puțin mai liberă. Și nu uita că în zona genunchiului, între țesătură și picior trebuie să rămână puțin spațiu, oricât de mulați ar fi pantalonii.

Citește și: Bluze și cămăși: Cum să le porți după 50 de ani ca să arăți elegant și spectaculos?

Nu e deloc necesar să porți un astfel de model de pantaloni cu tocuri înalte. Întotdeauna poți opta pentru botine sau mocasini cu un toc de până la 3 cm, astfel încât liniei inferioare a pantalonilor să-i rămână 1,5 cm până la podea.

Dacă vrei să-ți maschezi discret silueta, astfel încât să pari mai subțire și mai înaltă – modelele drepte, clasice, cu croială liberă, dar care țin bine forma, e ceea de ce ai nevoie. Cu acești pantaloni, fii sigură că defectele se vor transforma în avantaje.

Într-un mod enigmatic și miraculos, astfel de modele subțiază femeile plinuțe și corectează silueta femeilor multe prea slabe, în special dacă pantalonii sunt confecționați din tweed, bumbac sau piele artificială și ajung până la podea.

Pantaloni largi damă

Pantalonii largi sunt făcuți pentru ținutele de vară și primăvară. Sunt confortabili, răcoroși, fluizi și pot fi combinați atât cu un top scurt, cât și cu un sacou elegant. Însă ai grijă cu mărimea acestora, deoarece un model prea larg îți va face partea inferioară a figurii să arate masiv, iar picioarele mai scurte.

Nu-ți fie frică să experimentezi, o asemenea ținută poate fi asociată chiar și cu o pereche de botine sau bocanci cu talpă groasă. În acest fel, vei arată mai înaltă, dar te vei simți mai comod decât pe tocuri.

Citește și: Cu ce se poartă pantalonii de damă în carouri: 13 ținute la modă

Pantaloni cu vedere la gleznă

De mai bine de un deceniu acest articol vestimentar poate fi găsit în garderoba fiecărei femei și nu are de gând să-și piardă din actualitate. Sunt mai înguști decât pantalonii clasici și au o lungime mai scurtă, ținând glezna la vedere, fapt care subliniază grația și rafinamentul oricărei femei.

Pantalonii trei sferturi sunt foarte comozi, stilați și te ajută să-ți pui în valoare pantofii. O astfel de ținută arată armonios atât în viața de zi cu zi, cât și la birou sau în timpul unei petreceri. Indiferent de context, alegerea dată va atrage toate privirile.

Pantaloni evazați cu talie înaltă

Pantalonii evazați moderni au o croială similară cu pantalonii drepți, dar sunt puțin mai înguști în zona genunchilor. Totodată, evazarea este subtilă, abia sesizabilă, deci nu mai e vorba de modelele extravagante din anii ’80.

Citește și: Ai doar 1.50 m? 12 trucuri vestimentare care te fac să pari mai înaltă!

În mod ideal, un asemenea model trebuie asociat cu pantofi cu toc mediu sau înalt. Acest truc îți va întinde silueta și te va face să pari mai înaltă.

Exact ca în cazul pantalonilor drepți, trebuie să ai o atitudine critică, trează, atunci când alegi pantalonii evazați, fiindcă aceștia sunt destul de strâmți în zona șoldurilor și abia așteaptă să-ți etaleze punctele forte, sau dimpotrivă – să-ți scoată în evidență imperfecțiunile. Totul depinde de silueta ta.

Pantaloni femei plinuțe

Femeile plinuțe și minione ar trebui să renunțe la pantalonii foarte largi, cu croi drept, în favoarea pantalonilor cu talie înaltă și zonă inferioară îngustă. Imaginea de mai jos oferă un răspuns foarte elocvent la întrebarea – de ce?

De asemenea, nu uita de pantalonii conici cu glezna la vedere, care pot transforma complet orice tip de siluetă.

Pantaloni tip banană

Cel mai trendy model de pantaloni al momentului. Pliurile din zona taliei îi fac deosebit de confortabili și echilibrează partea superioară și cea inferioară a ținutei, astfel încât silueta devine mult mai rafinată și feminină.

Totodată, dacă te poți lăuda cu o talie și un posterior ca la Jennifer Lopez, trebuie să fii mai atentă cu acest model de pantaloni, deoarece te poate îngrășa vizual.

Citește și: 6 tipuri de figuri: cum să le identificăm și ce fel de haine să purtăm

În schimb versiunile cu talie înaltă arată impecabil pe acest tip de siluetă.

Scrie în comentarii ce modele de pantaloni preferi și ce altceva le mai recomanzi femeilor trecute de 50 de ani!