Ce tunsori să EVIȚI la 40 de ani: 5 stiluri care îmbătrânesc prematur!

Femeile vor să fie elegante și atrăgătoare indiferent de vârstă, iar frumusețea depinde foarte mult de coafură. O tunsoare bună îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Iar una neinspirată, dimpotrivă – poate adăuga ani, chiar și acolo unde ai fi putut scade. Prin urmare, iată 5 stiluri pe care îți recomandăm să le eviți.

Coafuri care îmbătrânesc

#1. Tunsorile cu cărare dreaptă, pe mijloc

Acest stil este învechit și plictisitor. Cărarea pe mijloc scoate în evidență lipsa volumului și arată mult prea bătrânesc. Astăzi e la modă asimetria, care arată proaspăt, stilat și contemporan. Diferența poate fi observată pe chipul lui Nicole Kidman, căreia simetria îi dă un aer bătrânesc. În timp ce tunsoarea asimetrică a Victoriei Beckham funcționează complet invers.

#2. Bretonul drept

Un breton drept și dens acoperă prea tare fruntea, făcând fața să pară masivă și greoaie. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

#3. Părul prins în coc

O astfel de tunsoare era bună pe vremea când erai studentă la facultate și te puteai lăuda cu un păr lung, rezistent și elastic, dar și cu o piele netedă ca zăpada.

Dar după 40 de ani, când își fac apariția ridurile de expresie, petele maronii și pungile de sub ochi – părul prins în coadă sau strâns în coc nu face decât să scoată în evidență toate aceste “cadouri”.

#4. Tunsorile cu volum în creștet 

Coafura babette a fost în vogă pe vremea când Brigitte Bardot era tânără. Astăzi, Brigitte Bardot are 86 de ani. Asta e tot ce trebuie să știi despre tunsoarea babette. Cândva, această coafură voluminoasă, volnică și degajată, era visul tuturor femeilor din lume. Acum, un asemenea stil arată neîngrijit, demodat și pretențios.

#5. Tunsorile cu efect umed

Dar nici tunsorile cu efect umed nu sunt mai bune. Ele scot în evidență obrajii, bărbia dublă și îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate și ușor neglijente.

Citește și: Sprâncenele te pot transforma complet: Aceste 7 modele te vor întineri instantaneu!