Cum să NU porți cămașa albă? 6 greșeli pe care le facem fără să știm!

Simplă, clasică, mereu gata să ne dea o mână de ajutor. Ea nu se demodează niciodată, arată stilat, laconic, elegant și cât se poate de expresiv. Dacă dorești o ținută care să-ți întinerească chipul și să-ți scoată în lumină rafinamentul – începe cu o cămașă de culoare albă.

Deși ne-am obișnuit cu ea și o folosim ori de câte ori avem ocazia, în continuare facem multe greșeli la alegerea ei. Iată câteva greșeli pe care le comite aproape fiecare femeie!

Greșeli vestimentare femei

#1. Croiala dreaptă, îngustă

O asemenea croială, asociată cu tonuri deschise, imprimeuri mărunte, umeri bufanți sau volane, arată caraghios și infantil. Iar pe deasupra, limitează libertatea de mișcare. Hainele strânse pe corp au pierdut terenul în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că ele nu mai sunt actuale și arată nițel deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

#2. Lungimea prea scurtă

Atunci când încerci o cămașă, fii atentă cum reacționează la mișcare. Plimbă-te, întinde-te, apleacă-te, ridică mâinile în sus. Dacă te simți incomod, înseamnă că e prea scurtă. Cămășile mult prea scurte arată demodat și deplasat. Ele creează un disconfort mecanic și estetic. De fiecare dată trebuie să le corectezi și să te simți stânjenită de privirile celor care te înconjoară.

#3. Țesăturile translucide

Deși e la modă, un astfel de look e destul de periculos. Trebuie să fii foarte atentă cu gradul de transparență, cu tonul țesăturii și cu ceea ce porți pe dedesubt. Mai cu seama dacă vrei să o porți la birou! Problema e că țesătura se comportă diferit în condiții de iluminare diferite. În magazin poate să arate ok, dar la lumina soarelui sau într-un birou bine iluminat lucrurile pot lua o întorsătură care nu te avantajează deloc.

#4. Volanele

Unele femei încearcă să păcălească dress cod-ul de birou purtând cămăși cu volane, pentru un plus de prospețime și expresivitate. Dar acest look este pretențios, demodat, iar pe alocuri, caraghios. În plus, volanele te fac să pari mai plinuță.

#5. Mânecile scurte

O altă decizie vestimentară controversată, care arată infantil și neserios, chiar și pe o doamnă elegantă de 40-50 de ani. Nici cămașă nu o poți numi, nici tricou și nici măcar polo. Mă îndoiesc că o astfel de piesă completează imaginea unui angajat responsabil și prețios. Există o groază de modele mult mai avantajoase despre care vei afla la final de articol.

#6. Inserțiile nejustificate

Un alt mod neinspirat de a dilua aspectul strict de birou. Excesul de inserții este la fel de periculos și nejustificat ca excesul de volane. Dantelă, broderii, strasuri – toate acestea arată pretențios, neserios și îți fac ținuta ieftină și frivolă. Iată 20 de alternative mult mai inspirate.

Citește și: Cum să te îmbraci la birou: 20 de ținute impecabile pentru femei 50+