Cum să NU îți vopsești părul: 7 nuanțe de păr care îmbătrânesc!

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată și bine gândită ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare bună, în armonie cu ovalul feței și tonalitatea pielii te poate întineri cu 5-10 ani.

Iar culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Tehnicile de vopsire a părului îți pot șterge niște ani de pe chip sau, dimpotrivă, te pot îmbătrâni vizual. Prin urmare, hai să vedem care nuanțe te avantajează și care nu!

Nuanțe de păr care îmbătrânesc

#1. Blond strălucitor

În Occident, această nuanță mai este numită blond peroxid. Un blond cu reflexe reci, de parcă ar fi fost decolorat, are nevoie de un ten la fel de neted și strălucitor. În absența lui, nuanța nu avantajează deloc.

#2. Blond gălbui

Și acest stil îmbătrânește. Dacă ai tenul cald (ochi căprui, piele întunecată sau rumenă), îți recomandăm să eviți această culoare, deoarece riști să pari bolnăvicioasă. Nuanțele moi și naturale arată mai bine.

#3. Evidențiere fără tranziții 

Tehnicile tradiționale de evidențiere a părului au pierdut terenul în fața tehnicilor moderne, precum ombre, balayage, california, shatush, bronding și altele. Iar unii stiliști afirmă că și stilul ombre este în pericol. Deși nu putem numi o astfel de coafură demodată – dacă vrei să ieși în evidență, cu certitudine ai nevoie de un fason mai original, cu tranziții netede.

#4. Blond cenușiu

Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie saturată și uniformă. O asemenea coafură arată mult mai elegant și feminin decât un păr încărunțit pe jumătate. Dar numai dacă se aplică tehnica balayage pentru a obține un efect platinat. Fără efectul de platină, tenul pare obosit, iar părul neîngrijit.

#5. Negru

Nuanțele întunecate se potrivesc femeilor de factură orientală, în timp ce europencele ar trebui să fie precaute, deoarece culoarea neagră le poate adăuga 10 sau chiar 15 ani. Problema cea mare e că negrul evidențiază pungile de sub ochi, ridurile de expresie, pliurile nazolabiale și bărbia dublă. Pe un ten cald (specific femeilor din Orient), imperfecțiunile sunt mai puțin vizibile.

#6. Roșu/roșcat

Acneea, ridurile de expresie, petele maronii, pungile de sub ochi – toate vor ieși în prim-plan, fiindcă asemenea culori nu fac decât să le scoată în evidență. Plus la asta, vopseaua roșie devine și mai intensă pe părul cărunt.

#7. Roz

Oricât de populare ar fi, evită asemenea experimente. Șuvițele colorate sunt pentru femei tinere, deoarece le fac să arate și mai tinere. Totodată, acestea nu se potrivesc femeilor în vârstă, pentru că le fac să arate și mai în vârstă.

Acum hai să vedem și cealaltă față a monedei, și anume care sunt stilurile și nuanțele care întineresc.

Citește și: Nuanțe de păr care întineresc: 40 de modele de coafură pentru femei de toate vârstele!