Cum să-ți faci ochii să pară mai mari: 5 trucuri de machiaj pentru o privire de neuitat!

Ochii sunt oglinda sufletului și cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Anume ochii sunt cei care îi determină pe bărbați să facă lucruri nebunești de dragul iubitei lor. Ochii sunt cei care îndrăgostesc și atrag priviri care nu se uită. De aceea, ochii merită un machiaj corespunzător.

Un machiaj de calitate poate face adevărate miracole. Makeup-ul echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate și chipului senzualitate. Iată câteva sfaturi simple, care îți vor face ochii mai voluminoși și privirea mai expresivă.

Machiajul ochilor în funcție de forma lor

Machiajul ochilor trebuie să pornească de la forma și culoarea lor. Nuanțele de mov se asociază excelent cu ochii verzi, cuprul cu ochii albaștri, iar tonurile pastelate cu ochii căprui.

Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Mai întâi se trag liniile cu creionul, apoi se aplică conturul în jurul ochilor folosind un contur lichid sau cu gel. Printre nuanțele universale se numără: gri, maro, sur-albăstriu și fumuriu. Aceste tonuri conferă pleoapelor un aspect delicat și cât se poate de natural.

Machiajul ochilor pas cu pas

Pentru un contur durabil și eficient în jurul ochilor, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Printre altele, nu se recomandă să aplici numai pudră, pentru că pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai mult.

Fondul de ten trebuie să fie de aceeași tonalitate cu pielea, nu mai închis, cum preferă unele femei. Dacă pielea nu are imperfecțiuni evidente, se recomandă un ton translucid, ușor (Maybelline și L’Oréal). Iar dacă ai inflamații, pete, capilare dilatate, încearcă un produs cu opacitate mai mare (Max Factor, Dermacol, Enough).

În ciuda aparențelor, fondul de ten nu afectează pielea, cu atât mai mult produsele contemporane. Noile generații de cosmetice au o textură ușoară, volatilă, dar rezistentă. Fondul de ten acoperă subtil și discret fața, mascând eficient imperfecțiunile tenului și conferindu-i pielii un aspect proaspăt și sănătos.

Înainte de aplicarea fondului de ten, mai întâi aplică un strat subțire de cremă hidratantă pe piele și lăs-o să se îmbibe. Apoi, cu ajutorul unui burețel de machiaj distribuie uniform fondul de ten pe piele. Poți să faci acest lucru și cu ajutorul degetelor, dar ai grijă să fie curate. Pentru o distribuire mai bună și o persistență îndelungată – fixează fondul cu pudră, după care poți adăuga fardul.

Machiajul ochilor pentru începători

Un machiaj de zi cu umbre presupune utilizarea a trei tonuri: deschis, întunecat și neutru. Umbra luminoasă se aplică prima, dinspre colțul interior, pe întreaga suprafață a pleoapei, astfel încât marginea superioară a umbrei să fie situată de-a lungul pliului.

Culoarea intermediară mată se desenează cu ajutorul unui aplicator plat, trasând o linie sub pleoapa inferioară. Iar cu al treilea ton se evidențiază marginile exterioare ale ochiului, care sunt mai întunecate.

Machiaj smokey eyes ochi caprui

Iar dacă vrei un machiaj de seară senzual și sofisticat – tehnica smokey eyes e ceea de ce ai nevoie. Primul pas pentru un smokey eyes cu adevărat bun este primerul pentru pleoape.

După primer, se recomandă să folosești un fard nud pe toată suprafața pleoapei superioare. În continuare vei nevoie de un tuș de ochi negru, care se aplică pe linia genelor, atât pe pleoapa superioară, cât şi pe cea inferioară.

Citește și: Arta makeup-ului: 5 tipuri de machiaj pentru toate ocaziile!