Cum să fii o Lady la 50 de ani? 5 reguli de care trebuie să țină cont fiecare femeie!

Femeia vrea să fie elegantă și atrăgătoare indiferent de vârstă. Și cea mai scurtă cale către un look stilat și atrăgător trece prin garderobă, mai ales că pentru a arăta bine nu ai nevoie de haine de marcă sau de accesorii scumpe. Astăzi individualitatea este la modă, dar trebuie să știi cum să o evidențiezi. Iată câteva reguli simple care te vor evidenția din mulțime și te vor transforma în cea mai adevărată lady.

#1. Garderoba de bază

O femeie elegantă nu simt nevoia să-și demonstreze statutul prin haine scumpe sau accesorii de lux. Aspectul ei se remarcă prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism. Ca să nu dea greș, ea alege haine clasice, din țesături de calitate și își dezvoltă propriul stil, potrivit vârstei.

Garderoba unei lady este alcătuită în mare parte din piese vestimentare de bază și câteva lucruri cu adevărat scumpe și rafinate, care sunt cireașa de pe tort și conferă femeii acea aură fermecătoare, care o evidențiază din mulțime.

Totuși, baza o constituie hainele simple. Astfel, din garderoba unei femei elegante nu trebuie să lipsească: cămașa albă clasică, pantalonii negri cu talie medie și tăietură clasică, blugii drepți, rochia neagră, fusta creion, câteva tricouri în tonuri neutre, câteva bluzițe croite lejer, un palton și un cardigan clasic, un pulover clasic și fusta trapez. Ele sunt mereu actuale, se asociază cu orice, pot fi combinate ușor între ele și sunt binevenite în garderoba fiecărei femei.

#2. Mărimea

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un simplu tricou – trebuie să stea bine pe corp. Nu-ți poți etala rafinamentul dacă porți haine supradimensionate sau, dimpotrivă, mult prea strânse pe corp.

Hainele mulate arată deplasat pe o femeie de 50 de ani, iar cele lipsite de formă le omoară feminitatea. Aceste ținute arată ieftin și lipsit de gust. Cu alte cuvinte, hainele pe corp sau cel mult cu o mărime mai mare sunt baza unui aspect elegant.

#3. Pantofii

Modelele de nuanțe închise (pentru sezonul toamnă-iarnă) și cele pastelate (pentru sezonul primăvară-vară) arată întotdeauna mai scumpe decât cele cu acoperire lucioasă. Iar pe deasupra, la 50 de ani nu contează numai aspectul, ci și confortul.

Tocurile te vor face mai sigură pe sine, te vor ajuta să arăți mai zveltă, mai elegantă și mai feminină. Dar acestea nu trebuie să fie înalte și subțiri pentru a nu dăuna spatelui. De altfel, pantofii cu toc mediu și gros sau cei cu talpa netedă și groasă sunt la fel de stilați, eleganți și sănătoși atât pentru spate, cât și pentru picior. Prin urmare, îți sugerăm să încerci modelul de mai sus.

#4. Accesoriile

Completează-ți fiecare ținută cu accesorii alese inteligent. Nu e neapărat să fie bijuterii. Eșarfele, ochelarii, mănușile, poșetele îți vor fi întotdeauna de mare ajutor. Bijuteriile de aur pot fi înlocuite cu argint sau cu imitații de calitate (cuvântul cheie – calitate).

Dar dacă ai bani, ar fi bine să fie bijuterii, fiindcă un colier grațios, o brățară delicată sau niște cercei eleganți pot transforma complet orice ținută și se numără printre atributele autentice ale unei lady.

#5. Tunsoarea

Odată cu vârsta, părul încărunțește, își pierde elasticitatea, rezistența și volumul de odinioară. Firele devin subțiri, fragile și rare. Chiar și forma feței se schimbă. Nemaivorbind de ten.

Cât suntem tinere nu observăm aceste schimbări, dar la un moment dat, vârsta își spune cuvântul și ne trezim în fața unei dileme greu de rezolvat. Pe de o parte vrei să arăți la fel de spectaculos ca înainte, pe de alta, tenul și părul nu îți mai permit acest lucru. Prin urmare, nici într-un caz nu purta aceeași tunsoare pe care o purtai acum 10-15 ani. Bun, și atunci ce purtăm? Mai multă inspirație poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Coafuri care întineresc: 5 tunsori stratificate pentru femei trecute de 50 de ani!