Cum să arăți scump cu bani puțini: Femeile stilate folosesc aceste 5 trucuri!

Să te îmbraci scump este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că scump înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Iată 5 trucuri care îți vor face ținuta mai scumpă.

1. Selectează mărimea cu atenție

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un tricou – trebuie să stea bine pe corp. Iar bine pe corp înseamnă să fie croită liber, să țină bine forma și să fie cu maxim o mărime mai mare.

Nu poți să fii elegantă dacă porți haine supradimensionate sau, dimpotrivă, mult prea strânse pe corp. Astfel de ținute arată ieftin și de prost gust. Iată cum câteva piese simple, de mărimea și culoarea potrivită, pot face ținuta să arate scump.

2. Culoarea contează

Minimalismul arată scump. Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste. Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print.

Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Printre cele mai avantajoase culori se numără: alb, negru, albastru, bej, maro, tonurile pastelate și tonurile cremoase. Iată cum o ținută simplă poate să arate scump.

3. Ține cont de țesătură

Unele țesături, de exemplu, cele sintetice, niciodată nu o să arate scump. Alege bluze de calitate, din țesături moi precum inul, bumbacul, mătasea sau șifonul. Ele îți vor da un aer nobil și elegant și te vor face să te simți bine.

Evită culorile vibrante și texturile complexe. Paleta cromatică trebuie să fie dominată de nuanțe clasice, începând cu alb-negru (ideal pentru imaginea unei femei bogate), precum și de tonuri pastelate, cremoase sau nuanțe întunecate.

4. Folosește accesorii

Completează fiecare ținută cu accesorii. Nu e neapărat să fie bijuterii. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită în una expresivă și elegantă.

Dar ai grijă cu numărul lor. Excesul de accesorii arată demodat și bătrânesc. Astăzi e la modă minimalismul, cu unu-două accente neobișnuite, care să îți sublinieze individualitatea.

5. Profită de garderoba de bază

Eleganța înseamnă simplitate și calitate. Investește în articole vestimentare de bază, deoarece ele pot fi combinate între ele, se asortează cu orice și sunt binevenite indiferent de context.

Dacă porți haine simple, îngrijite și de calitate – nu ai cum să arăți ieftin. Iată cât de elegant poate să arate o ținută compusă din teniși, cămașă și pantaloni.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 7 reguli ale unei femei îngrijite!