Cum să arăți mai fresh la 50 de ani? 10 ținute expresive, pentru toate gusturile!

După 50 de ani, unele femei încep să se îmbrace plictisitor sau – potrivit vârstei, cum justifică ele. Iar potrivit vârstei înseamnă tonuri gri, haine lipsite de formă, lipsa accesoriilor, haine vechi și, mai rău, haine neîngrijite. Toate acestea îmbătrânesc o femeie atât din punct de vedere vizual, cât și emoțional. Iar ca să arăți tânără, mai întâi de toate, trebuie să te simți tânără. Iar apoi să te îmbraci corespunzător. Cum exact? Vei afla în continuare.

Ținute casual pentru femei 50 ani

Blugii sunt un articol vestimentar practic, confortabil și stilat, care poate fi purtat și trebuie purtat după 50 de ani. Impresia neserioasă și degajată dată de blugi poate fi diluată cu ajutorul unei jachete lungi sau a unui sacou, care te vor ajuta să arăți strict, elegant și stilat.

Atunci când alegi blugii, fii atentă la înălțimea taliei. Modelele cu talie joasă arată deplasat. Evită inserțiile, găurile, broderiile, cât și blugii strânși, cu glezna la vedere. Și nu uita de modul în care pot fi asociate culorile. Un tricou alb va adăuga prospețime și vigoare imaginii tale.

Dacă vrei ca același look să arate mai strict, dar fără să-și piardă din expresivitate, înlocuiește tricoul cu un pulover fin, de culoarea mandarinei, iar pantofii sport, cu pantofi eleganți de seară. Diferența este considerabilă. Look-ul poate fi completat cu ochelari și poșetă de aceeași tonalitate. Însă doamna din imagine a mers și mai departe, completând ținuta cu un lănțișor. Sau mai degrabă cu un lănțug.

Ținute casual femei peste 50 de ani

Iar dacă vrei un look delicat, confortabil și feminin, numai bun pentru o ieșire în parc cu familia, îți recomandăm să combini pantaloni bleumarin cu un cardigan roz, din țesătură fină și un tricou alb cu imprimeu. Pantofii, poșeta și ochelarii, trebuie să completeze armonios ținuta de bază.

Se spune că negrul îmbătrânește chipul unei femei, dar cu textura, stilul și croiala potrivită, efectul poate fi total diferit. Ce părere ai despre acest look, alcătuit din pantaloni negri, cu talie înaltă, bluză semi-mulată, cu guler înalt, pantofi, cercei și centură roșu aprins? Este stilat și contemporan, sau dimpotrivă, deplasat și pretențios?

De altfel, compleurile alb-negru pot arăta la fel de expresiv. Cine a zis că după 50 de ani trebuie să te îmbraci modest sau plictisitor? Aceiași pantaloni pot fi asociați cu o cămașă albă clasică, scoasă în afară, și o vestă din tricot cu guler înalt. Extravagant? Da. Expresiv? Da. Elegant? Sigur că da. Un soi de eleganță contemporană.

Ținute elegante femei 50 de ani

Dar revenind la eleganța clasică. Pantaloni de catifea, de culoarea vinului, o cămașă roz cu imprimeu floral și un palton clasic, cu cordon, de culoare bej – ce îi mai trebuie unei femei într-o zi însorită de martie?

Iar în aprilie, poți îmbrăca un palton subțire, de tip cămașă, cu cordon și carouri. O astfel de ținută arată minunat cu ochelari de soare și cizme până sub genunchi. În ciuda culorilor plictisitoare, ținuta arată proaspăt și tineresc, mascând eficient carențele siluetei și subliniind punctele tari ale acesteia.

Ținute doamne 50 de ani

O rochie ușoară din jerseu poate fi folosită pentru a crea diferite ținute. În acest sezon îți sugerăm să te joci cu contrastele, asociind piese diferite atât din punct de vedere cromatic, cât și al texturii. O mantie lungă din piele e ceea ce îți lipsește în această primăvară. Deși pare o haină vulgară, imediat cum o îmbraci, mantia se transformă într-un articol grațios și feminin.

Rochiile din șifon nu își vor pierde niciodată din actualitate. Deși sunt considerate un atribut tineresc, acestea completează perfect imaginea unei femei de 50 de ani, cu tot cu adidași. Ținuta este ideală pentru femeile care duc un mod de viață liber și noncoformist.

Haine pentru femei de 50 de ani

Nu ezita să te îmbraci expresiv. Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, pentru că nuanțele vibrante întineresc. De altfel, poți transforma complet o ținută în tonuri pământii cu o simplă poșetă și un cordon galben aprins.

Găsește echilibrul dintre clasic și contemporan, profund și strălucitor, laconic și sofisticat și niciodată nu vei da greș. Și nu alerga orbește după tendințe. O fi moda bună, dar stilul și individualitatea ta sunt mai bune. Încrede-te în propriul stil.

Citește și: Obiceiurile ne influențează aspectul: 5 deprinderi mai puțin evidente, ce întineresc o femeie de 50 de ani!