Cum sa arăți impecabil în poze: 7 sfaturi care funcționează mereu!

Dacă ți se pare că nu vei ieși niciodată bine în poze și te ferești de obiectivul foto ori de câte ori ai ocazia – nu te descuraja. Pozatul nu este decât un skill, ca mersul pe bicicletă, condusul unui automobil sau tocarea legumelor. Cineva îl asimilează mai repede, cineva mai greu, iar altcineva are un talent înnăscut. Iată câteva sfaturi care îți vor face viața mai ușoară.

Sfaturi pentru a ieși bine în poze

#1. Păstrează distanța 

Distanța întotdeauna contează. Prea aproape, înseamnă masiv. Prea departe, înseamnă neclar. Nu întinde mâinile sau picioarele spre aparatul de fotografiat, deoarece ele vor părea masive și vor denatura întreaga imagine.

Nu ridica capul în sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri.

#2. Nu uita de unghi

Ai grijă la postură, la unghi și la poziția mâinilor. Stai întotdeauna dreaptă, nu lăsa mâinile drept în jos și înclină un pic umărul. Dacă stai cu întreg corpul întors spre cameră, silueta pare masivă și greoaie.

Întotdeauna trebuie să existe un unghi. De regulă, e suficient să te întorci un pic, astfel încât un braț și un picior să iasă ușor în față. Atunci când pozezi, încearcă să transferi greutatea corpului pe un singur picior, iar celălalt să-l împingi ușor în față, îndoind genunchiul. Această postură arată foarte natural și îți va adăuga bile albe la capitolul atractivitate.

#3. Zâmbește

Gândește-te la ceva amuzant. Nimic nu înfrumusețează o femeie la fel de bine precum un zâmbet ușor și reținut. Zâmbetul larg face ochii să pară mai mici și nu e întotdeauna avantajos. Stiliștii sunt de părerea că un zâmbet reținut, schițat numai cu buzele, arată mult mai grațios.

Și chiar dacă nu toată lumea are dinți frumoși ca să schițeze un zâmbet de Hollywood – absolut toată lumea are ochi frumoși. Frumusețea ochilor nu depinde de culoarea pe care o au, ci de privirea pe care o aruncă. Profită de profunzimea ochilor tăi și “zâmbește” cel puțin cu ochii.

#4. Deschide ochii

Iată un truc pe care l-am furat de la un fotograf profesionist. Închide ochii și roagă-l pe fotograf să numere până la trei, înainte de a face poza. La trei – deschide ochii. În acest fel, vei arăta foarte natural și vei avea un aer relaxat în imagine.

De regulă, când nu știm că suntem fotografiați, ieșim mai bine în poze. Secretul constă în naturalețe.

#5. Taci

Say cheese!”. Această comandă are menirea să provoace zâmbetul persoanelor fotografiate, indiferent de vârsta lor. Deseori fotografii își roagă modelul să spună ceva. Dar în realitate, e mai bine să taci. Cuvintele denaturează simetria feței și îi dau o expresie ciudată.

#6. Descoperă-ți punctele forte

Toate femeile au unghiuri avantajoase și dezavantajoase în poze. Dacă vrei să ieși bine în fotografii, nu-ți rămâne decât să le găsești. Nimeni nu o va face pentru tine.

Deschide smartphone-ul, pornește camera frontală și fă-ți selfie-uri din toate unghiurile. Mai devreme sau mai târziu vei găsi stilul care ți se potrivește. Iar dacă nu ești amatoare de selfie-uri, analizează pozele pe care le-ai făcut până acum și antrenează-te în fața oglinzii.

#7. Înclină un pic umărul

În acest fel vei arăta mult mai grațioasă și feminină. De asemenea, umerii trebuie să fie orientați spre aparatul de fotografiat sub un unghi de 30 °. Înalță umerii în sus, îndreaptă spatele, apoi relaxează-te. E important să dai senzația unei femei relaxate și sigure de sine.

Citește și: Părerea stilistului: 5 accesorii care NU se poartă după 50 de ani!