Cum sa arăți impecabil în poze: 3 sfaturi care funcționează mereu!

Dacă te gândești că nu vei ieși niciodată bine în poze și te ferești de fotografi ca dracul de tămâie – nu te descuraja. Pozatul se învață. Iar astăzi vei învăța despre compoziția cadrului și anume despre cum să-ți poziționezi capul ca să arăți mai bine în poze. Multe femei consideră eronat că fața trebuie să ocupe centrul cadrului pentru un plus de simetrie. Dar, în realitate, această dispunere nu te avantajează deloc.

Sfaturi pentru a ieși bine în poze

Nu contează dacă pozezi portret sau pe lungimea întregului corp – capul niciodată nu trebuie să fie pe centru. Altfel, va rămâne puțin spațiu în partea de jos a imaginii și vei căpăta o postură ghemuită.

Cu cât mai sus, cu atât mai bine. Dar firește că trebuie să rămână puțin spațiu și sus. În acest fel, vei arăta mai înaltă, mai sănătoasă și mai sigură de sine. Același principiu este valabil și pentru selfie-uri. Aruncă o privire la aceste imagini și va deveni clar că diferența este considerabilă.

Caută echilibrul. Nu ridica capul prea sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri.

Mental, împarte cadrul în trei părți egale. Ochii trebuie să se afle în segmentul superior, iar buzele în segmentul de mijloc. Aceasta e cea mai simplă metodă de a obține poze frumoase. Acest raport respectă proporția divină, de care a ținut cont Leonardo da Vinci când a pictat tablourile care l-au făcut renumit.

Principiul funcționează la fel pentru fotografiile din cap până în picioare. Cea mai populară greșeală când vorbim despre aceste poze, este lipsa tălpilor în imagine. Nu-i o idee bună să tai cadrul în acest fel.

În imaginea trebuie să se vadă și capul și picioarele, iar între cap și limita superioară a cadrului trebuie să rămână destul spațiu. Dacă nu rămâne spațiu sau tălpile nu încap în imagine, retrage-te un pic mai în spate.

Citește și: Te îmbătrânesc prematur: 7 lucruri care te transformă în bunicuță!