Cum să arăți fresh la 60 de ani? 10 ținute care îți vor sublinia rafinamentul!

Ai un dulap plin de haine, dar nu știi ce să îmbraci? Nu te descuraja, fiecare femeie se simte dezorientată din când în când. Mai cu seamă după 60 de ani, când nu știi sigur de unde să începi, ce să alegi și ce-ar fi mai bine să ocolești.

Dar de ce mai avem nevoie de bloggeri dacă nu pentru inspirație? Prin urmare, astăzi îți propunem să-ți iei doza de inspirație de la cea mai simpatică bloggeriță 60+ din întreaga lume. Suntem siguri că vei putea repeta ținutele ei folosind doar hainele pe care le ai deja în garderobă.

Ținute elegante femei 60 ani

Fă cunoștință cu Beth Djalali, o tânără din Nebraska, născută în 1958. De mai bine de câțiva ani, Beth demonstrează femeilor din întreaga lume că stilul și eleganța nu au vârstă și poți arăta proaspăt și fermecător chiar și după 60 de ani. Mai cu seamă după 60 de ani, spune Beth.

Beth e convinsă că pentru a arăta bine, nu trebuie să te îmbraci scump sau să ții cont de ultimul strigăt al modei. O bună parte din ținutele sale sunt cumpărate de la second hand, iar accesoriile din mass market. Din spusele ei, secretul unui look ideal se rezumă la un aspect îngrijit și o ținută bine gândită.

Hai să analizăm ținuta de mai jos. Vedem o cămașă casual în dungi, care poate fi găsită în orice magazin second hand, pantaloni conici, de culoare albă și cele mai obișnuite sandale. Dar cât de armonios arată când sunt luate împreună!

Ținute femei peste 60 ani

Beth adoră hainele în tonuri deschise, în special pantalonii. Deloc întâmplător. Toate nuanțele deschise întineresc. Așa că nu te sfia să creezi o ținută folosind doar tonuri deschise.

Pentru un plus de expresivitate, poți experimenta cu contrastele (pantaloni albi, pantofi negri) sau poți dilua albul folosind accesorii și bijuterii (cerceii, brățara și poșeta). Indiferent de strategia aleasă, efectul va fi întotdeauna peste așteptări.

O ținută bine gândită înseamnă o armonie perfectă între texturi, accesorii și culori. Tonurile trebuie să se asocieze bine între ele și, cel mai important, să-ți completeze perfect tonalitatea feței și a părului. (Vezi mai sus și mai jos cum se asociază pantofii cu puloverul și puloverul cu pantalonii.)

Haine pentru femei peste 60 ani

Majoritatea femeilor știu să asocieze corect culorile, dar uită să țină seama de modul în care aceste culori interacționează cu propria lor piele. Iar acest contrast este decisiv. Din fericire, culoarea albastră e bună atât pentru femeile cu tonalitate caldă a pielii, cât și pentru cele cu ten rece. Ea dă senzația de prospețime și completează excelent celelalte culori.

Dacă ești suficient de îndrăzneață, iar silueta îți permite acest lucru, poți îmbracă o rochie cu animal print. Aceasta te va scoate în evidență și îți va împrospăta aspectul, mai ales dacă rochia e vaporoasă, iar talia e subliniată cu un cordon.

Și, din nou, fii atentă cum se asociază ochelarii, cordonul, poșeta și cizmele. Asociind corect culorile și formele, un aspect obișnuit se poate transforma într-un look spectaculos. Eleganța se ascunde în detalii.

Modă femei 60 ani

Beth ne demonstrează încă o dată că tonurile considerate neutre și plictisitoare pot arata foarte expresiv și spectaculos, dacă sunt combinate corect. Și nu uita de importanța accentelor – o simplă eșarfă a transformat complet ținuta de mai jos.

Avem pantaloni albi, care nu ies în evidență cu nimic; avem o jachetă lungă, de culoare neagră și un maiou tipic, cu dungi orizontale. Toate sunt haine obișnuite, din garderoba de bază. Dar luate împreună (+accesorii) arată de-a dreptul fermecător.

Un compleu clasic, alcătuit din pantaloni și sacou, rămâne actual și după 60 de ani. Pantalonii pot fi de lungime standard sau cu vedere la gleznă. Important e să fie în același ton cu jacheta. Pentru un plus de expresivitate, ținuta poate fi completată cu accesorii, de exemplu, cu cercei în același ton cu pantofii. În ceea ce privește culorile, alege negru, gri sau albastru închis. Și nu uita de contraste (tricoul).

Ținute pentru femei de 60 de ani

Oricum, recomandarea noastră e să îmbraci nuanțe deschise. Cel puțin când vine vorba de topuri. Îți propunem să compari ținuta de mai jos cu ținuta de mai sus. În care din ele Beth arată mai tânără? Răspunsul este evident. Nu e de mirare că eroina noastră iubește atât de mult culoarea albă.

Eleganța înseamnă simplitate și calitate. Investește în articole vestimentare de bază, deoarece ele pot fi combinate ușor între ele și nu își pierd niciodată din actualitate. Nu e neapărat să fie scumpe. Fasoanele simple și laconice sunt mai elegante decât cele pretențioase. Și sunt mult mai confortabile. Iar confortul la 60 de ani este esențial!

Citește și: Iată cum trebuie să arăți la 60+: 15 modele de tunsori care te vor întineri cu 10 ani!