Cum să arăți fresh la 50 de ani: 12 tunsori elegante, pentru femeile care vor să țină pasul cu moda!

Odată cu înaintarea în vârstă părul devine cărunt, iar firele își pierd rezistența și elasticitatea de odinioară. Dar dacă ai trecut de 50 de ani nu înseamnă că trebuie să-ți strângi părul în coc și să uiți pentru totdeauna de tunsorile stilate și elegante pe care le purtai când erai mai tânără.

Coafura e un instrument excelent de întinerire și împrospătare a feței, atunci când este potrivită corect. Dar cum să găsești o tunsoare cu adevărat bună, care să-ți împrospăteze imaginea la 50 de ani? Te ajutăm noi, iată 12 modele pe care îți recomandăm să le încerci.

Tunsori în scări păr scurt

Aranjarea părului în scări sau în cascadă va compensa lipsa volumului, creând un look spectaculos și degajat. O astfel de tunsoare va adăuga expresivitate și vigoare chipului tău, corectând subtil ovalul feței și diluând imperfecțiunile acesteia.

Îți sugerăm să atragi atenția la tunsoarea bob mediu în scări. Această coafură a preluat tranzițiile neglijente ale tunsorii cascadă, volumul tunsorii bob și îndrăzneala tunsorii pixie. Bobul asimetric se potrivește atât pentru fire groase, cât și pentru fire subțiri și arată fabulos după 50 de ani, diluând subtil ridurile și alte amprente ale bătrâneții.

Tunsori bob cu volum la spate

O astfel de coafură arată cât se poate de feminin și stilat, iar cel mai important – adaugă volum și prospețime părului tău. Bobul inversat este ușor de coafat și arată deosebit de natural datorită stilului său nițel neglijent.

Această tunsoare e binevenită atât la birou, cât și în circumstanțe mai puțin formale. Tunsoarea bob are efect de întinerire, nivelează excelent ovalul feței și adaugă expresivitate întregului look.

Tunsori pixie păr rar

Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile cu trăsături expresive ale feței, care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

Frizura e binevenită dacă ai fața ovală și vrei să adaugi un pic de îndrăzneală și rafinament imaginii tale. Iar dacă ai părul subțire și rar, pixie este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini.

Tunsoarea bob carre cu breton

Dacă vrei să ascunzi bărbia dublă și obrajii căzuți, tunsoarea bob carre cu breton, e ceea de ce ai nevoie. Bretonul ascunde ridurile și diluează imperfecțiunile pielii, iar aranjarea stratificată (mai puțin cea dreaptă) va compensa lipsa volumului și îți va nivela forma feței.

Bobul e ușor de coafat și arată foarte natural, datorită aspectului ușor neglijent. Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul ascunde eficient ridurile de pe frunte și îți va face coafura mai versatilă.

Tunsoarea sasson

Moda pentru această tunsoare a fost lansată de celebra super modelă Twiggy, și mai bine de câteva decenii rămâne actuală pentru femei de toate vârstele. La fel ca tunsoarea bob alungit, coafura sasson nu solicită mult efort sau îndemânare la aranjare, în schimb arată contemporan, romantic, stilat și își păstrează bine forma.

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar ești sigură că știi cum să îți îngrijești părul corect? Iată câteva sfaturi de la stiliștii profesioniști datorită cărora părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor.

Citește și: Îngrijirea părului acasă: Evită aceste 6 greșeli și părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor!