Cum să arăți fresh la 40 de ani: 19 tunsori elegante fără breton!

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă. Însă după 40 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai ușor și natural e să faci acest lucru cu ajutorul coafurii. O tunsoare corectă îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Trebuie doar să găsești modelul care ți se potrivește.

Vorbind de modele. Toată lumea le recomandă femeilor 40+ să-și facă tunsori cu breton. Pentru că bretonul ascunde ridurile și diluează imperfecțiunile tenului. Dar ce să facă femeile cărora banal nu le stă cu breton? Astăzi vom răspunde la această întrebare.

Tunsori păr scurt fără breton

Tunsorile scurte nu sunt o noutate în lumea modei, dar sunt o tendință absolută a ultimilor 3-4 ani. Coafurile pentru păr scurt sunt stilate, practice, ușor de coafat și întineresc chipul oricărei femei.

Astfel de tunsori arată mult mai proaspăt decât tunsorile pentru păr lung și îți vor da mai puține bătăi de cap la coafare. În lipsa bretonului, fruntea rămâne descoperită, iar accentul cade pe ochi. Acest truc îți va întineri chipul și îți va împrospăta întreaga imagine. Însă doar dacă ai fruntea netedă sau dacă folosești machiaj.

Tunsori bob scurt fără breton

Coafura bob carre e ușor de coafat, nu necesită corectări frecvente, arată natural și cât se poate de tineresc. Un asemenea look va atrage atât privirile femeilor – impresionate de alegere, cât și a bărbaților fermecați de îndrăzneala și feminitatea ta.

E o coafură numai bună pentru femeile care s-au săturat de tunsori pentru păr mediu și lung, dar le este frică de o frizură prea scurtă. Fără breton, o astfel de tunsoare arată strict, proaspăt și contemporan. Însă îi poți da un aer degajat, dacă o ciufulești un pic.

Tunsori păr mediu fără breton

Dacă nu ești pregătită să te tunzi scurt, întotdeauna poți încerca o tunsoare pentru păr mediu, fără breton. Acestea arată mult mai nobil și elegant, adăugând seriozitate și splendoare chipului tău. Modelele de mai jos pot transforma complet nu numai look-ul unei femei, ci și starea de spirit a ei.

Coafura carre are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Variantele cu breton ascund bine ridurile și îți dau un aer îndrăzneț, iar cele fără breton descoperă fruntea, mută accentul pe ochi și te fac nespus de grațioasă și feminină.

Tunsori păr lung fără breton

Tunsorile pentru păr lung arată elegant, feminin și de-a dreptul spectaculos. Și dacă natura te-a înzestrat cu un păr bogat și strălucitor, nu îți rămâne decât să alegi tunsoarea care ți se potrivește și să “aduni” privirile încântate ale celor din jur.

Fii sigură că o astfel de tunsoare nu va trece neobservată. Adevărul e că nu ai nevoie de breton cu această aranjare. Dimpotrivă, bretonul poate îngreuna imaginea. Dacă ai fruntea netedă, mai bine să o ții la vedere. Un asemenea look arată mult mai romantic și grațios.

Citește și: Sigur că se poate: Un stilist din California își face clientele să se mândrească cu părul cărunt!