Cum sa arăți mai bine în poze: 7 reguli care funcționează mereu!

Există două tipuri de oameni: Cei care ies bine în poze fără să facă efort și cei care ies caraghios orice ar face. Ochii închiși, zâmbetul forțat, expresia încordată a feței, postura neglijentă – acestea sunt doar câteva din problemele cu care ne confruntăm atunci când pozăm. Dar pozatul se învață și respectând aceste 7 reguli simple vei arăta bine mereu.

1. Ține cont de lumină

Ai grijă ca încăperea să fie iluminată. În mod ideal, de lumină naturală, deoarece tenul tău va arăta firesc și sănătos. Dacă te apropii prea mult de sursa de lumină, fața ta va arăta palidă, iar dacă stai prea departe, dimpotrivă, întunecată. Evită lămpile cu lumină galbenă și lămpile de tavan. Acestea denaturează tonalitatea pielii și subliniază pungile de sub ochi. Indiferent dacă pozezi în casă sau în aer liber, un sfat universal este să te întorci cu nasul spre sursa de lumină.

2. Deschide gura

De cele mai multe ori, oamenii pozează cu gura închisă și încearcă să stea nemișcați înaintea momentului culminant. Din această cauză, arată neliniștiți și încordați. De aceea, deschide gura. Acest truc elimină încordarea feței și o face relaxată și senzuală. Dar ai grijă să nu te transformi în gură-cască. Este suficient să deschizi ușor buzele, ameliorând tensiunea din partea inferioară a feței. Acest truc te va face mult mai atrăgătoare.

3. Păstrează distanța

Distanța întotdeauna contează. Prea aproape, înseamnă masiv. Prea departe, înseamnă neclar. Nu ridica capul prea sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri. Compară poza de mai sus (exemplu pozitiv) cu cea de mai jos (exemplu negativ) și fă diferența.

4. Nu ține mâinile lipite de corp

O poză din picioare, nu e neapărat o poză rea. Dar ai grijă la postură, unghi și poziția mâinilor. Stai întotdeauna dreaptă, nu lăsa mâinile drept în jos și înclină un pic umărul. Mâinile lăsate în jos arăta mai mari. De asemenea, nu întinde mâinile sau picioarele spre aparatul de fotografiat, deoarece ele vor părea masive și vor denatura întreaga imagine. Cel mai bine e să creezi un unghi precum în poza de mai jos.

5. Ține cont de unghiuri

Dacă stai cu întreg corpul întors spre cameră, silueta pare masivă și greoaie. Întotdeauna trebuie să existe un unghi. De regulă, e suficient să te întorci un pic, astfel încât un braț și un picior să iasă ușor în față. Atunci când pozezi, încearcă să transferi greutatea corpului pe un singur picior, iar celălalt să-l împingi ușor în față, îndoind genunchiul. Această postură arată foarte natural și îți va adăuga bile albe la capitolul atractivitate.

6. Relaxează-ți burtica

De regulă, o postură naturală și degajată dă bine. Dar dacă ești plinuță riști să-ți scoți în evidență burtica. Mai bine să te întorci spre cameră sub un unghi de 30 grade, să-ți îndrepți spatele și să-ți tragi burta înapoi. Acest truc face linia umerilor și a șoldurilor mult mai îngustă. Ține o mână în poziție verticală, iar cu cealaltă încearcă să formezi un unghi, fixând mâna pe șold sau atingând fața. O asemenea curbă îți va sublinia talia și feminitatea.

7. Nu ridica coatele

Coatele ridicate arată masiv și vor compromite chiar și cea mai elegantă femeie.