Cum să arăți bine în fiecare zi? 14 reguli de care se ghidează toate femeile stilate!

Graba strică treaba. Ador acest proverb. Și de-a lungul timpului am observat că diferența dintre o femeie stilată și una mai puțin stilată constă numai și numai în abordare. Una se pregătește meticulos și are toți așii în mâneca, iar alta lasă totul pe ultima sută de metri. În consecință, prima arată elegant și spectaculos în fiecare zi, iar cea din urmă, numai de sărbători. Hai să vedem de care reguli trebuie să te ghidezi ca să arăți bine non-stop.

Reguli de stil pentru femei

#1. Ca să nu începi dimineața cu stângul, trebuie să te pregătești de cu seară.

Pregătește-ți ținuta pentru ziua de mâine de cu seară. Dacă vei descoperi dimineață că rochia ta preferată este pătată sau cămașa nu e călcată cum trebuie, atunci vei fi foarte supărată și dimineața se va transforma într-un adevărat calvar. Mai puține surprize (neplăcute), mai puțin stres și o ținută mai bună.

#2. Verifică prognoza meteo înainte de culcare.

Degeaba ai pregătit fusta creion, sandalele și cămașa dacă sinopticienii anunță ploi pe ziua de mâine. Vorba aia, paza bună trece primejdia rea. Mai ales că nu-ți va lua decât un minut să verifici starea vremii și câteva minute să-ți pregătești hainele.

#3. Investește în articole vestimentare de bază.

Elementele de bază ale garderobei (pantalonii cu tăietură clasică, fusta creion, rochia neagră, cămașa albă, sacoul, pantofii bej, blugii drepți, puloverul de cașmir, trench-ul etc) rămân întotdeauna actuale, se asociază aproape cu orice, pot fi combinate lejer între ele și sunt binevenite pentru toate ocaziile. Cu alte cuvinte, ele pot salva orice garderobă.

#4. Menține gama de culori neutre.

Tonurile neutre (alb, negru, gri, maro), cele pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) și cele cremoase sunt întotdeauna binevenite, deoarece se asociază ușor între ele, arată feminin, delicat, stilat și nu va mai trebui să pierzi timpul în căutarea unor combinații inspirate de culori.

#5. Nu uita de pantofi.

Redactorul șef al revistei Elle, Nina García de Castellanos recomandă să adaptezi ținuta în funcție de pantofi și nu pantofii în funcție de ținută. E mult mai simplu așa, fiindcă e mai mică probabilitatea să dai greș, spune ea.

#6. Găsește formula care ți se potrivește.

Astăzi e la modă individualitatea. De fapt, întotdeauna a fost. Moda e creată pentru a te juca cu ea, iar urmând un șablon, nu vei fi niciodată la modă. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și să te facă diferită de ceilalți. Găsește hainele în care te simți confortabil (în afară de pijama) și joacă-te cu fasoanele. Adică, formula poate să fie aceeași (rochie+teniși+pălărie), dar imaginea să fie de fiecare dată diferită.

#7. Calcă hainele înainte de a le pune în dulap.

Gândește-te la viitor. Uneori viața te ia pe nepregătite. Acele 10 minute necesare pentru a călca o cămașă îți pot fi foarte utile în viitor, când trebuie să dai curs unei invitații spontane sau când ai vărsat cafeaua pe tine și întârzii la muncă.

#8. Dacă nu îți place să calci, nu cumpăra haine care fac cute.

Dacă nu prietenești cu aburii și fierul de călcat, de ce să-ți complici viața și să-ți strici dispoziția? Cumpără haine nepretențioase, care fac mai puține cute inestetice. Simplu, plăcut și eficient.

#9. Niciodată să nu pui în dulap haine murdare.

Deci nu mă refer la alea murdare de tot. Ci la o rochie nițel șifonată, la o bluză pe care au rămas câteva urme de var, la o cămașă cu mânecile de cerneală. Motivul? Vei uita de ele și te vor da de gol în momentul nepotrivit.

#10. Ține cont de sezon.

Mă îndoiesc că ai nevoie de un pulover gros din tricot în luna iulie, nu-i așa? La fel cum nu ai nevoie de pantaloni scurți iarna. Prin urmare, ele nu au ce căuta în dulapul de bază până nu le vine timpul. Hainele în afara sezonului ocupă spațiul și la nivel de subconștient complică alegerea.

#11. Coafează-te și machiază-te înainte de a te îmbrăca.

Sună absurd, dar te vei simți mult mai bine dacă vei respecta această succesiune. Încearcă și nu vei regreta.

#12. Găsește piesa salvatoare.

Întotdeauna trebuie să ai o ținută de rezervă, în care arăți impecabil indiferent de context. Pentru situații neprevăzute.

#13. Schimbă poșeta doar în weekend.

Înainte de a începe săptămâna de muncă, alege o poșetă versatilă și practică, care să-ți servească pe tot parcursul săptămânii. Și neapărat pregătește geanta de duminică seara. Mai multe despre bunele maniere poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!

#14. Organizează-ți garderoba.

Oricât de meticulos ai aranja hainele în dulap, e greu să păstrezi ordinea acolo. Fiindcă azi ai nevoie de puloverul de dedesubt, mâine ai nevoie de altceva. Poimâine întârzii la muncă și nu ai timp să le rearanjezi, iar seara vii obosită și pur și simplu arunci haina în dulap, sleită de puteri.

Ca să pui capăt odată pentru totdeauna acestui cerc vicios, îți sugerăm să folosești organizatoare pentru sertare și dulapuri. Acest instrument neobișnuit te va ajuta să menții dulapul în ordine, hainele îngrijite, și poate fi folosit chiar și pentru încălțăminte. Mai multe despre cum poți păstra ordinea în casă și în suflet am scris în articolul de mai jos.

Citește și: O casă curată, o minte ordonată! Oamenii care au aceste 10 lucruri în casă duc o viață mai liniștită!