Test: Vom ghici ce culoare de păr ţi se potriveşte în funcţie de ochi și de ten!

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. O tunsoare corectă, în armonie cu ovalul feței și tonalitatea pielii, te poate întineri cu 5-10 ani. Dar cum să alegi tunsoarea corectă? Pentru început, determină care este nuanța tenului tău.

Cum determinăm nuanța tenului?

Fața omului este alcătuită dintr-o paletă complexă de nuanțe, date de ochi, păr, buze, sprâncene, gene, ten, pistrui etc. Nuanțe diferite, dar care se îmbină armonios într-un singur ton, ce poate fi cald, rece sau neutru. Tunsoarea trebuie aleasă în funcție de acest ton.

De exemplu, dacă ai ochii verzi, părul de culoarea caramelului, iar tenul de culoarea piersicii, tonul tău este cald. Iar dacă ai pielea palidă, părul blond și ochii albaștri, tonul este rece. Hai să vedem cum să alegi culorea părului în funcție de fiecare ton.

1. Blond rece

Femeile care se încadrează în acest tipar au pielea de porțelan, cu subtonuri roșiatice; ochii verzi, albaștri sau gri și părul de culoare deschisă. Cea mai potrivită nuanță pentru ele este blond rece. Datorită acestei culori, roșeața devine mai puțin vizibilă, iar femeile capăta un aer cast, elegant și misterios.

2. Blond cald

Femeile cu ten cald au fața rumenă, arsă de soare; păr deschis la culoare și ochi verzi sau căprui. Cele mai potrivite nuanțe de păr pentru aceste femei sunt auriu, caramel, chihlimbar și miere. Aceste nuanțe se asortează bine cu ochii și tonalitatea tenului, sublinind firea cordială a acestor femei.

3. Roșu rece

Femeile din această categorie au fost înzestrate cu piele de porțelan, ochi deschiși la culoare și păr roșcat. Această combinație iese în evidență și arată tentant. De aceea, se recomandă să o subliniezi și mai mult, folosind nuanțe intense precum roșu, castaniu-închis și vișiniu.

4. Roșu cald

Aceste femei au față luminoasă, ochi de culoare deschisă și păr strălucitor. Cele mai avantajoase culori pentru acest tipar sunt blond-căpșună, arămiu, chihlimbar, roșu și maro-roșcat. Spre deosebire de tiparul precedent, aici contrastul este mai puțin evident, iar culoarea părului este mai degrabă o completare pentru tonul de bază.

5. Brunet rece

Femeile care se încadrează în acest tipar au piele palidă, păr negru și ochi de culoare închisă. Printre culorile care avantajează aceste femei se numără ciocolata neagră, castaniu, castaniu-închis și moka. Aceste nuanțe completează bine atât pielea rece, de porțelan, cât și cea palidă, cu valențe măslinii.

6. Brunet cald

De regulă, femeile care aparțin acestui tipar au tenul neutru și ochii de culoare închisă. Cele mai potrivite nuanțe de păr pentru aceste femei sunt caramel, maro-auriu și scorțișoară. Această schemă de culori este recomandată în special fetelor cu piele neutră. Alege o nuanță care să contrasteze cu fața ta.

7. Negru rece

Piele palidă și păr negru – acest contrast întotdeauna dă bine. Dacă ai pielea rece, ochii albaștri și părul negru, încearcă să păstrezi acest contrast. Culorile mocha-închis, cacao, maro-întunecat sunt potrivite pentru tonurile calde ale pielii. În timp ce esspresso, negru-albăstrui sau negru pur vor scoate în evidență frumusețea tonurilor reci.