Cum faci buzele să pară mai mari: 8 trucuri pentru buze frumoase!

Fără îndoială ochii și buzele sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul lor este mai important decât pare la prima vedere. Despre ochi am vorbit de mai multe ori (găsești link-ul la final de articol), dar cum rămâne cu buzele? Iată 8 trucuri care îți vor face buzele mari și frumoase.

1. Exfoliază buzele cu peria pentru sprâncene

Nu cu aceeași perie! E bine să ai una pentru buze și una pentru sprâncene. Datorită ei, buzele vor căpăta un aspect îngrijit, iar rujul se va aplica uniform.

2. Adaugă buzelor volum

Pentru a da volum buzelor nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul necesar.

Iată cum se aplică conturul în dependență de forma buzelor.

3. Împrăștie conturul cu degetul

Folosește un creion pentru a da formă buzelor și a împiedica împrăștierea rujului. Dar conturul nu trebuie să fie clar. Ca să nu arăți ridicol, el trebuie diluat cu ajutorul degetelor, înainte de a te da cu ruj.

4. Creează un gradient de culoare

Dacă vrei ca buzele tale să pară mai voluminoase, întotdeauna poți crea un gradient de culoare. Pentru a obține acest efect, vei avea nevoie de un creion alb. De altfel, poți folosi chiar și un eyeliner (tuș de ochi). Aplică tușul pe centrul buzelor și distribuie crema cu degetul în ambele direcții. Iar deasupra aplică luciu sau ruj translucid.

5. Șterge-ți buzele cu un șervețel

Ca rujul să aibă un efect durabil, mușcă cu buzele un șervețel de hârtie imediat după ce te-ai dat cu ruj, apoi aplică rujul a doua oară. În acest fel, produsul va rezista de două ori mai mult timp.

6. Aplică pudra printr-un șervețel

Un alt truc care prelungește durata de viață a rujului. Așadar, după ce te-ai dat cu ruj, aplică puțină pudră printr-un șervețel de tifon. Șervețelul are rolul de filtru, ca să nu exagerezi cu cantitatea de pudră. Apoi, aplică rujul încă o dată. Pe urmă poți să bei, să mănânci, să te săruți – iar rujul va rămâne intact.

7. Desenează o cruce

Buza superioară va arăta perfect dacă vei desena o cruce cu un creion de buze, înainte să te dai cu ruj. Acest truc va adăuga volum și amploare buzelor, făcându-le super feminine și grațioase.

8. Diluează sclipiciul cu un creion

Dacă folosești un ruj strălucitor și buzele au un aspect vibrant și provocator, nu încerca să nivelezi efectul aplicând și mai mult ruj. Pentru a dilua sclipiciul – folosește un creion pentru buze.

Citește și: Puterea machiajului: 3 trucuri de make-up ca să ai ochi mari și frumoși!

Citește și: Sprâncenele te pot transforma complet: Aceste 7 modele te vor întineri instantaneu!

Citește și: Codița de tuș: 3 cazuri când NU se recomandă să o faci!