Cum execuți Surya Namaskar- cel mai popular set de exerciții yoga din lume

Salut Soarelui sau Surya Namaskar este unul dintre cele mai populare seturi de exerciții de yoga care se execută dimineața. Această tehnică îmbunătățește circulația sangvină și limfatică, mărește flexibilitatea, energizează și tonifică organismul. Spiritual vorbind, acesta este un ritual care te umple de energia soarelui și îți face mintea limpede. Astăzi ne vom referi la partea fizică a acestui proces.

Surya Namaskar este constituit din 12 asane.

1. Stai drept în picioare, unește palmele lângă piept și fă câteva respirații adânci ca să te relaxezi.

2. Cu expirație, ridică mâinile drepte în sus, curbând ușor spatele și lăsând capul în spate.

3. La expirație, apleacă trunchiul spre podea, curbând spatele. Trebuie să ajungi cu mâinile la vârful picioarelor.

4. Inspirând, fă un pas larg înainte cu piciorul drept. Întinde pieptul în față și în sus. Ține-te cu mâinile de podea, ca să-ți menții echilibrul.

5. Expirând, pune piciorul drept la nivelul celui stâng. Ține mâinile la podea, iar spatele drept sau ușor îndoit în partea inferioară.

6. După ce ai expirat, menține respirația și apropie genunchii de podea. Apoi lasă în jos pieptul și bărbia, menținând fesele ridicate. În acest fel, de podea trebuie să se atingă bărbia, pieptul, genunchii și degetele de la picioare.

7. La inspirație, lasă în jos posteriorul și ridică simultan trunchiul înainte ( mișcarea pisicii). Capul lasă-l pe spate. Picioarele și coapsele trebuie să fie la podea, iar mâinile drepte trebuie să susțină trunchiul.

8. Expirând, ridică fesele ținându-te în coate. Ia poziția de plank.

9. Inspirând, fă un pas înainte cu piciorul stâng. Trage pieptul în față și în sus. Ține-te cu mâinile de podea, pentru echilibru.

10. Expirând, adu piciorul drept lângă cel stâng. Ține picioarele drepte și lipește pieptul de genunchi.

11. Inspiră și repetă exercițiul 2.

12. La expirație, ia poziția inițială.

Sursa