„Cum ar trebui să mă tund în partea occipitală pentru a obține un rezultat elegant și laconic ?”- întrebarea unui internaut

Din păcate, internautul nu și-a specificat tunsoarea. Astfel, am ales opțiuni de tunsoare comune, de zi cu zi, cu un design laconic al secțiunii occipitale inferioare.

Gradient

Jocul de lumini și umbre trebui să fie de la linia de jos rasă, la lungimea care crește treptat deasupra. În frizerie, această tranziție milimetrică se numește fade.

Nivelul de tranziție poate fi setat individual, în funcție de forma capului și de alte nuanțe. De exemplu, dacă există pliuri ale pielii pe spatele capului, tranziția se face cel mai bine sub partea occipitală, ca în fotografia de mai sus.

La definitivarea tunsorii din partea din spate, trebuie să ținem cont forma și creșterea părului de-a lungul marginii. Femeile au o creștere diferită a părului. Ne convingem de acest lucru, observând fotografia de mai sus. Aceste opțiuni sunt universale, relevante și subliniază forma elegantă în tunsoare.

Indiferent de cât de de înaltă este calitatea tunsorii, marginile neglijente pot distruge întreaga formă a acesteia. Marginea ovală va necesita o corecție regulată, aproximativ o dată la 2-3 săptămâni. Părul scurt în această zonă crește rapid, mai ales în zona vortexului.

Pentru a adăuga vizual volum secțiunii occipitale superioare, trebuie să reduci masa și densitatea părului în zona occipitală inferioară. Linia de tranziție dintre lungimile părului poate fi mică sau medie.

Totuși, în opinia noastră, pentru o imagine mai feminină, este mai bine să lași părul mai lung peste tot, cu excepția zonei occipitale. Dacă într-o bună zi vei dori niște bucle romantice și delicate sau o coafură mai complexă, poți să-l piepteni înapoi sau să-l aranjezi într-un stil asimetric.

Dacă o doamnă cu fața plină dorește ”tâmple scurte”, atunci ar trebui ca în zona pomeților și puțin mai sus, să lase o linie verticală de fire. Acestea vor îngusta vizual fața, datorită umbrei ușoare pe care o formează.

Femeilor le plac schimbările simpatice și uimitoare. Deci, ar trebui să-ți amintești mereu asta și să lași părul puțin mai lung, cu excepția zonei occipitale.

Dar tu ai opta pentru o astfel de tunsoare ? Așteptăm mesajele tale în comentarii. Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !