Culori care te îmbătrânesc: 5 nuanțe de ruj pe care să nu le mai cumperi!

Dacă alegi culoarea greșită a rujului, poți strica nu numai întregul machiaj, dar și poți adăuga ani în plus aspectului tău. Există câteva nuanțe de ruj care nu se potrivesc practic nimănui, nu sunt actuale și sunt capabile să îți îmbătrânească imaginea. Cea mai bună decizie ar fi să le înlocuiești cu nuanțe mai universale, care, dimpotrivă, să aibă efect de întinerire și arată elegant!

Nuanța de roz strălucitor

Una dintre cele mai neatrăgătoare nuanțe este culoarea de roz strălucitor, care îți face aspectul neinteresant, simplu, plictisitor. Buzele de această nuanță nu se potrivesc în imaginea niciunui machiaj. Mai bine alege rujuri de nuanță roz mat. Efectul nu trebuie să fie satinat, ci mat, care acum este foarte actual.

Culoarea portocalie

Această nuanță morcovie adaugă vârstă imaginii și, de asemenea, îți face dinții să pară mai galbeni. În plus, pielea poate părea prea bronzată. În general, se creează un efect nu prea plăcut. Dacă ești îndrăgostită de rujurile cu o nuanță portocalie, atunci este mai bine să alegi o culoare mai delicată de piersic. Pentru a adăuga luminozitate look-ului, poți opta pentru rujul cu nuanță coral. Fetele care aleg astfel de rujuri arată mai tinere și mult mai atractive.

Nuanța maro închis

Deși nu este o nuanță prea sfidătoare, aceasta nu se potrivește practic nimănui și și-a pierdut demult actualitatea. Este o culoare prea saturată, așa că la sigur nu se va potrivi cu un machiaj întunecat. Fetelor cu trăsături delicate și feminine, rujul de această nuanță le va oferi duritate. Chiar și o fată de 20 de ani va arăta mai în vârstă cu o astfel de nuanță.

Este mai bine să optezi pentru nuanța de bej nude, rujul care îți va face fața mai luminoasă și feminină. În plus, aceste nuanțe sunt acum extrem de actuale. Se potrivesc pentru orice machiaj, aspect și imagine. Există un număr mare de nuanțe de ruj nude, astfel încât fiecare femeie poate alege cea care i se potrivește perfect.

Culoarea fucsia

Această nuanță aprinsă se potrivește doar pentru unele petreceri tematice, cum ar fi de exemplu un look de Halloween sau o ședință foto neobișnuită. Dar în viața de zi cu zi, este mai bine să o eviți, pentru că poate crea efectul unei imagini de porst gust.

Dacă dorești să efectuezi un machiaj în acest stil, alege rujul lila cu efect catifelat mat, dar în niciun caz satinat. Această nuanță este perfectă pentru doamnele mai în vârstă, pentru că le face mai tinere, atractive și moderne. Nuanțele de lila pot fi folosite nu numai pentru machiajul de seară, ci chiar și pentru o ieșire cu prietenii sau la o plimbare.

Roz aprins

Această nuanță de ruj a fost la modă acum câțiva ani și completa perfect imaginea de Barbie. Fetele își cumpărau cosmetice roz, haine în nuanțe roz, pantofi și, bineînțeles, accesorii. Dar acum, un astfel de ruj poate arăta ridicol și în niciun caz atractiv. Cel ma probabil, nici măcar nu vei vedea o astfel de nuanță pe rafturile magazinelor, pentru că și-a pierdut demult relevanța.