Culoarea părului în funcție de ten: 12 combinații care te vor face elegantă!

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. O tunsoare corectă, în armonie cu ovalul feței și tonalitatea pielii, te poate întineri cu 5-10 ani. Iar culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Dar cum să alegi culoarea corectă?

Cum alegem culoarea părului?

Fața omului este alcătuită dintr-o paletă complexă de nuanțe, date de ochi, păr, buze, sprâncene, gene, ten, pistrui etc. Nuanțe diferite, dar care se îmbină armonios într-un singur ton, ce poate fi cald, rece sau neutru. Tunsoarea trebuie aleasă în funcție de acest ton.

De exemplu, dacă ai ochii verzi, părul de culoarea caramelului, iar tenul de culoarea piersicii, tonul tău este cald. Iar dacă ai pielea palidă, părul blond și ochii albaștri, tonul este rece. Hai să vedem cum să alegi culorile în funcție de ton. Pentru început le vom împărți în patru categorii: iarnă, primăvară, vară și toamnă.

Culoarea părului în funcție de ten și ochi

Tonul de tip iarnă se particularizează prin contraste puternice între piele, păr și ochi. Cel puțin unul dintre cele trei elemente (tenul, ochii, părul) trebuie să fie deschis. De regulă, ochii sunt albaștri sau verzi. Însă dacă pielea e rece, ochii pot fi căprui. Eva Green este purtătoarea unui astfel de stil.

Tonul de tip primăvară este unul cald. De regulă, femeile au fața rumenă, scăldată de pistrui și soare. Ochii pot fi de diferite culori, iar tonalitatea părului este calmă. Printre vedete, primul exemplu care îmi vine în cap este Keira Knightley.

Tonul de tip vară este mai rece decât primăvara, dar mai cald decât iarna. De fapt, este o combinație dintre cele două. Aici predomină blondul, tonalitatea roză a pielii și ochii de culoare gri. Acest tip este despre Marilyn Monroe.

Tonul de tip toamnă înseamnă păr auriu, caramel, chihlimbar, miere. Cel mai bun exemplu este Julia Roberts.

1. Părul blond

Blondul rece se potrivește femeilor cu ton de tip iarnă, ceea ce înseamnă piele roz sau de porțelan, ochi limpezi și buze de culoare deschisă, ca la doamna din stânga.

Observăm că pe un ten mai cald, chiar și cu machiaj strălucitor, o astfel de nuanță arată neîngrijit. În schimb un blond mai rumen, precum la tânăra din dreapta – este puțin mai versatil și completează frumos chiar și un ten cald.

2. Părul brun

Părul brun, castaniu și mocha fac pereche bună cu tenul cald. Aici putem adăuga maro, chihlimbar și miere, care arată bine pe doamne cu ton cald, de intensitate medie.

Culorile mocha-închis, cacao, maro-întunecat se potrivesc femeilor cu trăsături orientale ale feței. În timp ce esspresso, negru-albăstrui sau negru-pur merg bine chiar și cu tonuri reci, precum la Megan Fox.

3. Părul negru

Nuanțele întunecate se potrivesc femeilor de factură orientală, în timp ce europencele ar trebui să fie precaute, deoarece culoarea neagră le poate adăuga 10 sau chiar 15 ani.

Problema cea mare e că negrul evidențiază pungile de sub ochi, ridurile de expresie, pliurile nazolabiale și bărbia dublă. Pe un ten cald (specific femeilor din Orient), imperfecțiunile sunt mai puțin vizibile.

4. Părul roșcat

Nuanțe roșcate te avantajează indiferent de ten. Nuanțele calde de roșu pot fi combinate armonios cu tonuri neutre, de la blond căpșună, până la cupru.

Dacă ai fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui, alege un ton deschis, strălucitor. Iar dacă ai tenul rece, alege un ton puțin mai întunecat.

Citește și: Cum să NU îți vopsești părul: 7 nuanțe de păr care îmbătrânesc!