Poartă aceste 7 culori și vei arăta mai tânără la 50 de ani!

Paleta cromatică a hainelor tale te poate transforma din cenușăreasă în prințesă. Și invers. Depinde ce nuanțe alegi și cum le combini. Culorile reflectă starea de spirit și personalitatea unei femei și e foarte important să se asorteze cu tonalitatea tenului, culoarea ochilor și nuanța părului. Iată cum ne influențează cele mai populare culori.

Cum culorile ne influențează aspectul?

1. Culoarea neagră

Potrivit datelor colectate de Google, culoarea neagră este cea mai populară din lume. Nu e de mirare, negrul este o culoare practică și universală, care se combină cu orice altă culoare și are un farmec de neegalat. Însă pe cât este de frumoasă, pe atât e de periculoasă.

Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile tenului și face chipul să pară obosit și lipsit de expresivitate. Dacă nu ești pregătită să renunți la culoarea neagră, îți recomandăm să o diluezi cu accesorii.

2. Culoarea roșie

A doua în topul popularității este culoarea roșie. Roșul este o culoare pretențioasă, care a avut dintotdeauna o aureolă magică, fermecătoare, enigmatică, asociată cu păcatul și pasiunea. Dar nu trebuie să-ți fie frică de ea. Culorile vibrante întotdeauna dau bine.

Roșul este o culoare universală, care întinerește și împrospătează imaginea unei femei. Atunci când îmbraci o ținută gri, lipsită de splendoare și formă, vrei nu vrei, te simți mai tristă și mai plictisită decât de obicei. Iar când îmbraci o haină vibrantă și expresivă, îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare.

3. Culoarea albastră

Culoarea albastră e bună atât pentru femeile cu tonalitate caldă a pielii, cât și pentru cele cu ten rece. Ea dă senzația de prospețime și completează excelent celelalte culori. De regulă, albastru se împarte în două variante, ambele câștigătoare.

Albastru-închis înlocuiește negrul. Aceasta culoare este la fel de universală, elegantă și expresivă precum culoarea neagră, dar nu îmbătrânește. Iar albastru-deschis înlocuiește albul, însă arată mai puțin strict. Tonurile azurii sunt delicate, ne agasante și de-a dreptul fermecătoare. Iată diferența dintre albastru-deschis și gri.

4. Culoarea albă

Culoarea albă întotdeauna întinerește. De altfel, toate nuanțele deschise întineresc și împrospătează chipul unei femei și o fac vizual mai ușoară. Așa că nu te sfii să creezi o ținută doar din tonuri albe.

Pentru un plus de expresivitate, poți experimenta cu contrastele (tricou alb, poșetă neagră) sau poți dilua albul folosind accesorii și bijuterii (eșarfa roz, ochelarii de soare). Indiferent de strategia aleasă, efectul va fi întotdeauna peste așteptări.

5. Culoarea verde

Culoarea verde reprezintă natura. Ea este asociată cu prospețimea, renașterea și echilibrul. Nu degeaba stiliștii susțin că verdele poate fi amestecat cu orice culoare și arată grațios indiferent de tonalitatea pielii. Culoarea verde e o modalitate excelentă de a-ți împrospăta ținuta, dar ce variantă să alegi?

Alege menta. Tonalitatea chipului se schimbă pe măsură ce îmbătrânim: culoarea ochilor își pierde vigoarea și intensitatea, pielea devine subțire și palidă, iar capilarele devin tot mai evidente. Menta neutralizează cel mai bine acest efect. Nuanța arată proaspăt, stilat și contemporan.

6. Culoarea violet

Elegantă, profundă, ademenitoare, dar ușor demodată. La fel ca bordo, culoarea violet îți va pune tenul într-o lumină dezavantajoasă, iar pe deasupra, arată nițel agasant.

În loc de violet, încearcă lila deschis. Culoarea lila adăuga prospețime, profunzime și eleganță oricărei femei și va împrospăta orice ținută. Iar pe deasupra, arată bine indiferent de tonalitatea pielii, prin urmare, nu ai cum să dai greș.

7. Culoarea maro

A șaptea cea mai populară culoare este maro. Maro este o culoare periculoasă. Ea accentuează ridurile și pungile de sub ochi, iar pe deasupra, arată foarte plictisitor. Poate chiar bătrânesc.

Când vorbim de maro, nici accesoriile nu ajută. Culoarea îți dă o paloare nesănătoasă și e un mod sigur de a arăta demodat și plictisitor. Înlocuiește maro cu bej sau maro-deschis.

8. Culoarea roz

Și nu uita de culoarea roz! Culoarea roz-pudrat arată delicat, grațios și feminin. Ea adăuga look-ului prospețime și întinerește imaginea unei femei. O alegere excelentă indiferent de vârstă.

Citește și: Femeile care respectă aceste 10 reguli arată mai tinere la 40 de ani!