Culoarea schimbă totul: 5 culori care întineresc și 5 care te fac mai bătrână!

Culorile ne influențează aspectul. Unele tonuri ne șterg câțiva ani de pe chip, în timp ce altele ne fac să arătăm mai bătrâne. Știința din spatele culorilor este foarte capricioasă și nuanța care o întinerește pe prietena ta, nu neapărat te va întineri și pe tine. De regulă, trebuie să ții cont de tonalitatea tenului tău. Dar există câteva tonuri care aproape întotdeauna întineresc și câteva nuanțe care în mod sigur îmbătrânesc. Iată care sunt ele.

Culori care îmbătrânesc

#1. Bordo

Bordo este o nuanță nobilă, profundă, ademenitoare, care îți va da un aer aristocratic și misterios. Dar numai dacă ai 20 de ani. În rest, e o culoare care vădit îmbătrânește. Culoarea bordo îngrelează vizual silueta și accentuează imperfecțiunile tenului.

#2. Negru

O culoare practică și universală, care are un farmec de neegalat. Dar pe cât este de fermecătoare, pe atât e de periculoasă. Toată lumea știe că negrul subliniază imperfecțiunile feței și face chipul să arate obosit și lipsit de expresivitate. Dacă nu ești gata să renunți la culoarea neagră, îți sugerăm să o diluezi cu accesorii.

#3. Maro-închis

Un alt ton care accentuează ridurile, iar pe deasupra, arată foarte plictisitor. Poate chiar bătrânesc. În acest caz, nici măcar accesoriile nu ajută. E un mod sigur de a arăta demodat și plictisitor.

#4. Gri

O altă culoare plictisitoare și lipsită de expresivitate. Culoarea gri e prea monotonă, mohorâtă și nesănătoasă. Ea îți va da un aspect palid și bolnăvicios. Ca să te simți frumoasă și plină de viață trebuie îndeplinite câteva condiții. Pe de o parte, stilul trebuie să fie vibrant și energic, iar pe de alta, să fie confortabil și elegant. Niciuna nu e despre gri.

#5. Violet

Sora mai mică a culorii bordo. Elegant, profund, ademenitor, dar ușor demodat. La fel ca bordo, îți va pune tenul într-o lumină dezavantajoasă.

Culori care întineresc

#1. Menta

Tonalitatea tenului se schimbă odată cu vârsta: culoarea ochilor își pierde din vigoare și intensitate, pielea devine subțire și palidă, iar capilarele încep să iasă în evidență. Ei bine, să știi că verdele neutralizează excelent aceste efecte. Îți sugerăm să începi cu verde de culoarea mentei, care arată proaspăt, stilat și contemporan. Ca să înțelegi dacă nuanța ți se potrivește sau nu, îmbracă ținuta la lumina zilei.

#2. Lila-deschis

O alternativă excelentă pentru violet. Această nuanță va adăuga prospețime, profunzime și eleganță oricărei femei și va împrospăta orice ținută. Iar pe deasupra, culoarea lila completează armonios orice tonalitate a pielii, prin urmare, nu ai cum să dai greș.

#3. Albastru-deschis

Tonurile azurii sunt delicate, ne agasante și de-a dreptul fermecătoare. Ele îți vor da un aer visător, nobil și elegant. Culoarea albastră e bună atât pentru femeile cu tonalitate caldă a pielii, cât și pentru cele cu ten rece. Ea dă senzația de prospețime și completează excelent celelalte culori.

#4. Roz-pudrat

Și să nu uităm de culoarea roz! Culoarea roz-deschis și nuanța piersicii arată delicat, grațios și feminin. Aceste tonuri adaugă look-ului prospețime și întineresc imaginea unei femei. Dar dacă vrei să te îmbraci în totalitate în roz, nu uita să alegi nuanțe și texturi diferite. Altfel, vei arăta deplasat și plictisitor.

#5. Coral

Expresivă, ademenitoare, vibrantă – numai bună pentru zilele însorite de vară. Roșul este o culoare neutră, universală și versatilă. Atunci când îmbraci o ținută gri, lipsită de splendoare și formă, vrei nu vrei, te simți mai tristă și mai plictisită decât de obicei. Iar când îmbraci un costum vibrant și expresiv, îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare.

Citește și: Rolul culorilor în vestimentație: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?