Culoarea corectă te poate întineri: 5 nuanțe ce te vor face mai atrăgătoare după 60 de ani!

Odată cu înaintarea în vârstă se schimbă tonalitatea pielii, culoarea părului, silueta, figura, iar hainele care mai ieri arătau impecabil, astăzi nu te mai ajută cu nimic. Ca urmare a acestui fapt, garderoba femeilor 60+ e invadată de articole negre și gri, care cel puțin arată decent. Dar căile ușoare au prețul lor, iar prețul hainelor gri este aspectul plictisitor. Adevărul e că fiecare vârstă are stilul și cromatica sa și nu-i neapărat ca la 60 de ani acestea să fie plictisitoare.

Culori care întineresc

#1. Nuanțe pastelate

Culorile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) sunt considerate feminine delicate și curate. Acestea sunt binevenite indiferent de context și întineresc într-un mod natural și armonios imaginea oricărei femei. Tonalitatea moale a lor îți permite să combini haine de aceeași culoare, în tonuri diferite, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite. Găsește tonurile care se potrivesc tenului tău și uită odată pentru totdeauna de culorile plictisitoare.

#2. Culoarea albă

Zică lumea ce n-ar zice, un lucru e cert: albul întinerește, iar negrul îmbătrânește. În principiu, toate nuanțele deschise întineresc și împrospătează chipul unei femei și o fac vizual mai ușoară. De altfel, poți concepe ținuta doar din tonuri albe, poți experimenta cu contrastele sau poți dilua albul folosind accesorii și bijuterii. Indiferent de strategie, efectul va fi întotdeauna peste așteptări.

#3. Culoarea verde

Tonalitatea tenului se schimbă odată cu vârsta: culoarea ochilor își pierde din vigoare și intensitate, pielea devine subțire și palidă, iar capilarele încep să iasă în evidență. Ei bine, să știi că verdele neutralizează excelent acest efect. Îți sugerăm să începi cu verde de culoarea salatei, verde smarald sau de culoarea măslinei. Ca să înțelegi dacă nuanța ți se potrivește sau nu, îmbracă ținuta la lumina zilei.

#4. Culoarea albastru

Albastrul închis poate înlocui negrul negrul din garderoba ta. Nuanța este la fel de universală, laconică și elegantă, dar mult mai expresivă. Culoarea albastră se potrivește mai ales femeilor cu tonalitate rece a pielii, împrospătând imaginea pe seama contrastului. Prin urmare, aceasta face pereche bună cu albul și arată la locul său oriunde ai purta-o. Apropo, nu ezita să porți haine din denim, care sunt confortabile și adaugă prospețime imaginii tale. Poți încerca atât albastru închis, cât și albastru deschis, dar evită inserțiile, broderiile și hainele rupte.

#5. Nuanțe strălucitoare

Vârsta nu e un motiv suficient de temeinic ca să renunți la experimente și la culori strălucitoare. Acestea îți vor transforma atât aspectul, cât și starea de spirit. Doar câteva accente vii și expresive îți pot diversifica garderoba și sublinia individualitatea. Dar nu uita că ținuta nu trebuie să fie multicoloră, fiindcă riști să arăți la fel de caraghios ca femeia de mai jos.

Astăzi nu mai există reguli certe în modă. Femeile de 60 de ani au înțeles că pot și uneori chiar trebuie să fie atrăgătoare, pentru că vârsta e doar o cifră, iar adevărata frumusețe vine din interior.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?