Culoarea contează: Stiliștii au numit 5 culori care întineresc și 5 care te fac mai bătrână!

Culorile ne influențează aspectul. Unele culori ne șterg câțiva ani de pe chip, iar altele ne fac să arătăm mai bătrâne. Coloristica este foarte capricioasă și depinde de tonalitatea tenului, de culoarea ochilor și de nuanța părului. Dar există câteva culori care aproape întotdeauna întineresc și câteva tonuri care în mod sigur îmbătrânesc. Iată care sunt ele.

Culori care îmbătrânesc

#1. Bordo

Bordo este considerată o culoare nobilă, profundă și ademenitoare, care îți va da un aer aristocratic și misterios. Dar numai dacă ai 20 de ani. În rest, bordo este o nuanță capricioasă, care îngrelează vizual silueta și pune în lumină imperfecțiunile tenului. Și aproape întotdeauna te face să arăți mai bătrână.

#2. Negru

Da, negrul este o culoare practică și universală, care se asociază cu orice altă culoare și are un farmec de neegalat. Însă pe cât este de fermecătoare, pe atât e de primejdioasă. Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile tenului și face chipul să pară obosit și lipsit de expresivitate. Dacă nu ești pregătită să renunți la culoarea neagră, îți recomandăm să o diluezi cu accesorii.

#3. Maro-închis

Culoarea maro accentuează ridurile și pungile de sub ochi, iar pe deasupra, arată foarte plictisitor. Poate chiar bătrânesc. Când vorbim de maro, nici accesoriile nu ajută. Culoarea îți dă o paloare nesănătoasă și e un mod sigur de a arăta demodat și plictisitor.

#4. Gri

O culoare plictisitoare, lipsită de expresivitate, care nu se evidențiază prin nimic. Culoarea gri este monotonă, mohorâtă și nesănătoasă. Ea îți va da un aspect palid și bolnăvicios. Dacă vrei să te simți frumoasă și plină de viață, stilul trebuie să fie energic și elegant. Nimic din toate acestea nu e despre gri.

#5. Violet

Violet creează același efect precum culoarea bordo. Elegantă, profundă, ademenitoare, dar ușor demodată. La fel ca bordo, culoarea violet îți va pune tenul într-o lumină dezavantajoasă, iar pe deasupra, arată nițel agasant.

Culori care întineresc

#1. Menta

Tonalitatea chipului se schimbă pe măsură ce îmbătrânim: culoarea ochilor își pierde vigoarea și intensitatea, pielea devine subțire și palidă, iar capilarele devin tot mai evidente. Dintre toate culorile, menta neutralizează cel mai bine acest efect. Nuanța arată proaspăt, stilat și contemporan. Iar ca să înțelegi dacă ți se potrivește sau nu, îmbracă ținuta la lumina zilei.

#2. Lila-deschis

Această nuanță este o alternativă excelentă pentru violet. Culoarea lila adăuga prospețime, profunzime și eleganță oricărei femei și va împrospăta orice ținută. Iar pe deasupra, arată bine indiferent de tonalitatea pielii, prin urmare, nu ai cum să dai greș.

#3. Albastru-deschis

Tonurile azurii sunt delicate, ne agasante și de-a dreptul fermecătoare. Ele îți vor da un aer visător, nobil și elegant. Culoarea albastră e bună atât pentru femeile cu tonalitate caldă a pielii, cât și pentru cele cu ten rece. Ea dă senzația de prospețime și completează excelent celelalte culori. Iată diferența dintre sur și azuriu.

#4. Roz-pudrat

Și nu uita de culoarea roz! Culoarea roz-pudrat arată delicat, grațios și feminin. Ea adăuga look-ului prospețime și întinerește imaginea unei femei.

#5. Coral

Expresivă, ademenitoare, vibrantă – numai bună pentru zilele însorite de vară. Roșul este o culoare neutră, universală și versatilă. Atunci când îmbraci o ținută gri, lipsită de splendoare și formă, vrei nu vrei, te simți mai tristă și mai plictisită decât de obicei. Iar când îmbraci un costum vibrant și expresiv, îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare.

Citește și: Culorile anului 2021 – 9 nuanțe vibrante care te vor evidenția din mulțime!