Codița de tuș: 3 cazuri când NU se recomandă să o faci!

Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Prin urmare, codița de tuș are un rol mult mai important decât pare la prima vedere. Ea echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate.

Dar ești sigură că acest truc de make-up ți se potrivește? Adevărul e că în unele cazuri, codița de tuș face mai mult rău decât bine. Totul depinde de forma ochilor. Iată 3 cazuri când nu se recomandă să o faci.

#1. Ochi adânciți

Dacă ochii tăi sunt adânciți sub pleoape, codița de tuș clasică nu te avantajează deloc, pentru că ochii vor arăta și mai adânci, aproape bolnăvicios. Îți recomandăm să încerci o codiță scurtă, în tonuri deschise. Ori să aplici umbrele întunecate nu pe pleoape, ci pe zona imobilă de deasupra pleoapei. Acest truc îți va face ochii mai mari și privirea mai expresivă.

#2. Ochi asiatici

Ochii mici, cu pleoapele superioare ușor umflate, nu prietenesc cu codițele clasice, alungite sau scurte, pentru că ele îi fac să arate și mai mici. În acest caz, se recomandă să muți accentul dinspre colțul ochilor spre gene. Genele alungite îți vor face privirea mai profundă, iar ochii mai expresivi. În ceea ce privește codițele, te poți descurca lejer fără ele.

#3. Ochi cu iriși deschiși la culoare

Dacă natura te-a înzestrat cu iriși frumoși, de culoare albastră, gri-deschis sau verzui-deschis, nu te grăbi să-ți faci codița de tuș. Aceasta va crea un contrast care nu e deloc necesar. În consecință, ochii vor căpăta un aspect translucid, ca sticla, și își vor pierde naturalețea și farmecul de odinioară. Dacă tot te-ai pornit să-ți faci codițele, înlocuiește negrul cu maro sau gri.

În afară de codița de tuș, e important să ții cont de forma sprâncenelor. În articolul de mai jos am scris care sunt formele câștigătoare, ce îți pot întineri chipul și împrospăta întregul aspect.

Citește și: Sprâncenele te pot transforma complet: Aceste 7 modele te vor întineri instantaneu!