Coafuri cu breton: 50 modele de tunsori la modă în 2021-2022!

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă. Însă frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai ușor și natural e să faci acest lucru cu ajutorul coafurii. O tunsoare corectă îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Trebuie doar să găsești modelul care ți se potrivește.

Vorbind de modele. Stiliștii ne recomandă tunsori cu breton. Acestea maschează bine ridurile și diluează amprentele bătrâneții, adaugă îndrăzneală și expresivitate oricărui look și uneori e suficient să modifici doar această componentă pentru a-ți actualiza în totalitate stilul.

Tunsori cu breton – ce trebuie să știm?

La alegerea tunsorii trebuie să ții cont de trei componente:

#1. Lungimea bretonului – îți sugerăm să atragi atenția la bretoanele cu lungimea până la sprâncene (pe centru) și până la pomeți (în lateral).

#2. Structura părului – părul tău este drept, ondulat sau creț? Unele bretoane sunt bune pentru păr creț, dar nu se potrivesc deloc pentru păr drept. Și viceversa. Fiecărui tipar i se potrivește un anumit tip de breton.

#3. Densitatea părului – Același principiu e valabil și pentru densitate. De exemplu, bretonul franțuzesc e bun doar pentru femeile cu păr dens.

Tunsori păr mediu cu breton lung

Coafurile cu breton sunt bune prin faptul că maschează imperfecțiunile feței, de exemplu, fruntea lată, ridurile sau acneea. În plus, o tunsoare cu breton nu se demodează niciodată, acesta fiind un atribut al stilului și feminității.

Bretonul e cea mai simplă modalitate de a-ți împrospăta coafura și întregul aspect, fără a recurge la schimbări radicale. În acest an sunt la modă tranzițiile netede și bretoanele lungi. Principalul avantaj al bretonului lung este că se potrivește atât pentru păr drept, cât și pentru păr ondulat, indiferent de tunsoare. Cu alte cuvinte, este versatil și universal.

Tunsori cu breton foarte scurt

Din păcate sau din fericire, granița dintre tunsori bărbătești și tunsori pentru femei se estompează pe zi ce trece. Cel puțin, pentru cele din urmă, care pot să poarte o tunsoare foarte scurtă în stil băiețesc fără să-și piardă din eleganță și feminitate.

O astfel de tunsoare arată modern, proaspăt și e o opțiune ideală pentru fetele hotărâte și obraznice. Aceasta va adăuga o notă de îndrăzneală și senzualitate rece chipului tău, dar fără să arăți sever.

De altfel, poți avea o tunsoare cu breton scurt arătând nespus de feminin. Un breton scurt descoperă fruntea și mută accentul pe ochi și sprâncene. Prin urmare, se recomandă femeilor cu trăsături moi ale feței. Bretonul poate fi drept, filat, oblic sau zdrențuit. În combinație cu o tunsoare modernă, un astfel de look arată dârz, dar neobișnuit de stilat.

Bretonul franțuzesc

Bretonul franțuzesc e din nou la modă. Acest tip de breton e numai bun pentru femeile cu păr dens și drept, deoarece începe din vârful capului și poate ajunge până la ochi. În dependență de lungimea bretonului, tunsorile arată complet diferit.

De altfel, forma bretonului nu e neapărat să fie dreaptă. Bretonul poate fi drept, asimetric, oblic, arcuit sau rupt. Îți recomandăm să alegi unul din modelele de mai jos.

Tunsori scurte cu breton drept

Bretonul drept este o alegere clasică, dar controversată, atunci când vorbim de tunsori pentru păr scurt. Pe de o parte, o astfel de tunsoare întinerește și împrospătează imaginea unei femei, iar pe altă parte, bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, accentuând și mai tare carențele părului tău. Prin urmare, trebuie să ai un păr bine îngrijit.

O asemenea tunsoare este foarte practică, comodă, versatilă și se potrivește femeilor sigure pe sine, independente, cărora nu le pasă de părerea celor din jur. Opțiunea perfectă pentru femeile care vor să arate neobișnuit, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii. Unii consideră această combinație (păr scurt+breton drept) prea masculină, dar se înșeală amarnic. În ultimii ani, ea a devenit aproape sinonim cu rafinamentul și feminitatea.

Tunsori cu breton lung lateral

Bretonul lateral încadrează perfect pomeții, conferind chipului un aspect romantic, grațios și feminin. Tunsoarea este ușor de coafat și se potrivește femeilor cu păr subțire, drept și rar. Un astfel de breton maschează eficient acneea, ridurile, fruntea lată și urechile mari, dacă vrei. El poate fi drept, filat, oblic sau în scări. Totul depinde de gustul și preferințele tale.

Tunsori cu breton păr ondulat

Buclele te vor transforma într-o femeie romantică, îndrăzneață și plină de viață. Dacă ai părul drept, poți obține un efect similar apelând la coafor. Părul creț este mai greu de îngrijit, dar efectul coafurii asupra celor din jur este mai pronunțat. Toată lumea adoră femeile cu păr ondulat, dacă acesta este bine îngrijit.

Datorită bretonului, părul va deveni și mai voluminos. De altfel, ai nevoie de doar câteva șuvițe pentru a obține efectul dorit și a acoperi necesarul de volum. Magia buclelor – ce altceva mai putem adăuga?

Modele de tunsori cu breton în scări

Tunsorile stratificate îți vor nivela armonios contururile feței, adăugând expresivitate și rafinament chipului tău. O asemenea coafură maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții sau acneea, dacă ești tinerică.

Iar pe deasupra, cascada adaugă volum ca nici o altă tunsoare și îți permite să te coafezi în fiecare zi în mod diferit, fără a pierde din rafinament. E o tunsoare cu adevărat splendidă și spectaculoasă. În ceea ce privește bretonul, pentru a obține acest efect, trebuie doar să ondulezi câteva șuvițe.

Coafuri cu breton pe ambele părți

Această coafură a fost populară în anii ’70, dar revine în trenduri cu regularitate. Ea nivelează armonios forma feței, maschează ridurile, adaugă volum părului și îți permite să te coafezi diferit în fiecare zi. În plus, aceasta arată feminin, proaspăt și romantic.

Tunsori cu breton asimetric

Indiferent de lungimea părului sau de coafură, îți recomandăm tunsori cu breton asimetric. Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, accentuând și mai tare carențele părului tău. În timp ce tunsorile cu breton asimetric compensează absența volumului și adaugă părului prospețime și rafinament.

Bretonul asimetric e o completare perfectă pentru tunsoarea pixie, bob, carre și toate tunsorile stratificate. Toate acestea sunt ușor de coafat și arată foarte natural, datorită aspectului ușor neglijent.

Tunsori cu breton 2021-2022

Există diferite tipuri de breton și la sigur vei găsi stilul care ți se potrivește cel mai bine. Dacă modelele de mai sus nu sunt pe gustul tău, îți propunem să-ți iei doza de inspirație studiind ideile de mai jos.

Citește și: Nu-ți mai bate joc de părul tău: 8 greșeli pe care le fac femeile cu părul subțire și rar!