Coafuri care întineresc: 5 tunsori stratificate pentru femei trecute de 50 de ani!

Faptul că ai trecut de 50 de ani nu e un motiv suficient de temeinic pentru a-ți strânge părul într-un coc și a uita definitiv de tunsorile stilate și elegante pe care le purtai când erai mai tânără. Coafura reprezintă un instrument foarte bun de întinerire și împrospătare a feței, atunci când este potrivită corect.

Iar tunsorile stratificate au devenit deosebit de populare în ultimul timp, mai ales în rândul femeilor de o vârstă elegantă, deoarece sunt universale, versatile, iar imaginea pe care o creează este foarte diversă, adică poate fi adaptată atât pentru ținute de seară, de birou, cât și ținute casual sau chiar sport. Prin urmare, hai să vedem împreună ce tunsori stratificate ar trebui să încerci, ca să arăți întotdeauna tânără, stilată și elegantă.

Tunsori stratificate pentru femei după 50 de ani

Tunsoarea cascadă pentru păr mediu

De fapt, tunsoarea poate fi scurtă, medie și lungă. În primul caz, aceasta va nivela armonios forma feței, mascând ridurile de expresie, va adăuga volum părului și îți va permite să te coafezi diferit în fiecare zi. Tunsoarea cascadă pentru păr mediu și lung solicită un efort minim la coafare, se potrivește tuturor femeilor și poate fi corectată ușor, tăind doar capetele pentru simetrie și volum.

Citește și: Tunsoarea cascadă pe diverse lungimi: cea mai stilată tunsoare din acest sezon

Bob alungit pentru păr mediu

Tunsoarea bob alungit arată foarte feminin și armonios pe chipul femeilor de după 50 de ani, contribuind la efectul de întinerire, grație aranjării stratificate, ce oferă volum suplimentar coafurii și nivelează atent trăsăturile feței. O asemenea tunsoare e un adevărat dar pentru femeile care nu vor să piardă prea mult timp cu aranjarea coafurii, dar nici nu-și permit să arate neglijent. Straturile cresc uniform, fără corecții frecvente. Iar dacă ai părut scurt, poți încerca un bob asimetric cu breton.

Citește și: Frizura bob – 36 de idei ilustrate pentru părul lipsit de volum

Tunsoarea pixie pentru păr scurt

Moda pentru această tunsoare a fost lansată de celebra super model Twiggy, și mai bine de câteva decenii rămâne actuală pentru femeile de toate vârstele. La fel ca tunsoarea bob alungit, pixie nu solicită mult efort sau îndemânare la aranjare, în schimb arată contemporan, dârz, stilat și își păstrează bine forma.

Versiunea alungită a tunsorii, îți permite să experimentezi cu coafura, în plus poate fi îmbinată cu oricare culoare. Părul poate fi aranjat în stil casual sau strict, poate fi ciufulit, sau dimpotrivă – super îngrijit, drept sau cu bucle. Din câte vezi, e o coafură foarte versatilă.

Citește și: Îndrăzneț și seducător: 14 tunsori pixie pentru femei de toate vârstele!

Tunsoarea carre în scări

Această coafură este o variație modernă a tunsorii carre clasice, efectuată în scări pe tăietura inferioară. Avantajul tunsorii este că adaugă volum acolo unde este necesar și corectează vizual ovalul feței. Spre deosebire de restul tunsorilor despre care am discutat astăzi, aceasta necesită o corecție continuă și nu se potrivește deloc femeilor cu păr ondulat.

Citește și: Carre în scări: 15 cele mai stilate variante pentru femeile de 45-50 de ani

Tunsoarea garcon

Îndrăzneață, cochetă și elegantă, tunsoarea garcon a apărut pe arena mondială a frumuseții la începutul secolului trecut, dar își menține pozițiile și până astăzi. Ușor de coafat, ușor de îngrijit, ceva mai greu de corectat, coafura garcon e ideală pentru femeile cu o constituție fragilă a corpului, dar mai puțin potrivită pentru femei plinuțe. Însă, indiferent de morfologie, aceasta adaugă volum părului și întinerește vizual chipul.

Citește și: Alege o tunsoare care te va ajuta să te evidențiezi din mulțime