Coafuri care întineresc: 8 stiluri elegante, care nu se demodează niciodată!

Dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea, începe de la coafură! Iar dacă nu știi ce tunsoare să alegi, te ajutăm noi. Iată 8 tunsori care nu își pierd niciodată din actualitate și împrospătează imaginea oricărei femei.

Tunsori cascadă păr mediu

Tunsorile stratificate nivelează conturul feței, adăugând rafinament chipului tău. Ele sunt universale, stilate, mai greu de coafat (depinde de lungimea părului), dar rezultatul merită efortul depus.

O astfel de aranjare va adăuga volum coafurii tale, creând un look spectaculos și degajat. Tunsoarea în cascadă maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum ca nici o altă coafură și îți permite să te coafezi în diferite moduri, fără a pierde din rafinament.

Tunsori cascadă păr lung

Tunsorile pentru păr lung arată elegant, feminin și de-a dreptul spectaculos. Și dacă natura te-a înzestrat cu un păr bogat și strălucitor, nu îți rămâne decât să alegi tunsoarea care ți se potrivește și să aduni privirile încântate ale celor din jur.

Și nu există tunsoare mai spectaculoasă, decât tunsoarea în trepte pentru păr lung. Iar efectul este și mai pronunțat dacă folosești tehnici moderne de vopsire a părului, precum balayage, ombre sau california, ce împrospătează imaginea și o fac mai luxoasă.

Tunsori carre păr mediu

Această tunsoare e adorată de toată lumea, de la puștoaice de 16 ani, până la doamne de o vârstă respectabilă. Ea este întruchiparea tinereții și feminității, se potrivește tuturor femeilor, este universală, versatilă și ușor de întreținut.

Coafura carre este una din cele mai vechi tunsori din lume. Ea are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Variantele cu breton ascund bine ridurile și îți dau un aer îndrăzneț, iar cele fără breton descoperă fruntea, mută accentul pe ochi și te fac nespus de grațioasă și feminină.

Tunsori garcon femei

Astăzi, orice femeie poate purta o tunsoare scurtă, în stil băiețesc, fără să-și piardă din eleganță și feminitate. O asemenea tunsoare este proaspătă, modernă, stilată și e opțiunea perfectă pentru femeile hotărâte și sigure de sine.

Îndrăzneață, cochetă și elegantă. Ușor de coafat, ușor de îngrijit, ușor de corectat – coafura garcon e ideală pentru femeile cu trăsături delicate ale feței și cu o constituție fragilă a corpului, dar mai puțin potrivită pentru femei plinuțe.

Tunsoarea italiană femei

Tunsoarea italiană e ușor de recunoscut. Ea amintește de tunsoarea în cascadă pentru păr lung, dar arată mai spectaculos datorită volumului. Atuul ei este versatilitatea. Cu alte cuvinte, coafura se potrivește oricărei femei, indiferent de vârstă, formă a feței sau stare a tenului.

Spre deosebire de tunsoarea în cascadă, tunsoarea italiană are un contur mai pronunțat, subliniază elegant ovalul feței și se termină în spate cu șuvițe deranjate, care adaugă tunsorii o notă cochetă.

Tunsoarea aurora

Tunsoarea e ușor de coafat, ține bine volumul și nu se teme nici de vânt, nici de căciulă. Coafura arată întotdeauna îngrijită perfect. Firele cresc uniform și își păstrează simetria chiar și când părul ajunge destul de lung. Dar în mod ideal, ar trebui să le corectezi în fiecare lună.

Plus la asta, tunsoarea arată bine cu diferite tipuri de breton, începând cu cel drept și terminând cu cel asimetric. Prin urmare, dacă la un anumit moment vei simți necesitatea de a face o schimbare de look, nu va fi nevoie să-ți reinventezi complet coafura.

Tunsori bob păr mediu cu breton

Coafura bob e una din cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este practică, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și se asociază excelent cu orice ținută.

Bretonul ascunde ridurile, acneea și alte imperfecțiuni ale tenului, iar aranjarea stratificată compensează lipsa volumului și nivelează trăsăturile feței. Bobul e ușor de coafat și arată câte se poate de natural datorită aspectului neglijent. De altfel, dacă ai părul subțire și rar îți recomand tunsoarea bob asimetric, cu breton alungit, filat.

Tunsori pixie asimetrice

Tunsoarea pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și se potrivește de minune femeilor sigure de sine, care vor să arate neobișnuit, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

Iar dacă ai părul subțire și rar, pixie este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum la rădăcină și pe creștet, împrospătând în acest fel imaginea în ansamblu. Unii consideră această tunsoare prea masculină, dar se înșală amarnic. În ultimii ani, pixie a devenit aproape sinonim cu rafinamentul și feminitatea.

Citește și: Cum să rămâi stilată după 50 de ani? 7 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!