Coafuri care întineresc: 12 tunsori moderne pentru femei de 30, 40, 50 ani!

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri.

În consecință, după 40 de ani devine tot mai greu să-ți faci coafura să arate spectaculos. Nu și dacă alegi una din tunsorile de mai jos.

Ce tunsoare te întinerește?

În primul rând, la alegerea tunsorii întotdeauna trebuie să ții cont de starea părului, forma feței și tonalitatea pielii. Fiecare om are propriul ton al pielii și tunsoarea trebuie aleasă în armonie cu el.

De exemplu, dacă ai ochii verzi, părul de culoarea caramelului, iar tenul de culoarea piersicii – ai un ton cald. Iar dacă ai pielea palidă, părul blond și ochii albaștri – tonul tău este rece. Culoarea blondă a părului se potrivește femeilor cu ton rece, iar culoarea castanie, femeilor cu ton cald. Citește mai multe despre cromatica coafurii la final de articol.

Tunsori care întineresc femeile

De asemenea, trebuie să ții cont de vârstă, forma feței, starea părului, starea tenului și tipul siluetei. De exemplu, părul strâns în coadă aproape întotdeauna îmbătrânește. În plus, el pune presiune pe rădăcini și scoate în evidență plinul feței și imperfecțiunile tenului, deoarece fața rămâne complet descoperită. Din acest motiv, stiliștii recomandă femeilor 40+ să poarte tunsori aerate, ușor neglijente, cu breton asimetric.

Femeile plinuțe trebuie să evite părul pieptănat pe spate, tunsorile ultra scurte, tunsorile cu efect umed, coafurile cu breton drept și gros și cele cu bucle multe prea generoase. Mai multe despre acest lucru am scris aici: Coafuri pentru plinuțe: 16 tunsori moderne care îți vor sublinia feminitatea!

Tunsori care întineresc cu 10 ani

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Nu e de mirare că tunsorile în scări sunt foarte populare după 40 de ani, când părul devine subțire și rar. Efectul este și mai spectaculos dacă șuvițele sunt ușor ondulate. Acest truc îți va împrospăta chipul și va adăuga o notă cochetă stilului tău.

Tunsori bob care întineresc

Tunsorile bob asimetrice pentru păr scurt sunt îndrăznețe și elegante în același timp. O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și îți va face chipul mai grațios. Mai ales variantele cu breton lung.

Iar dacă ai părul subțire și rar, această frizură este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum la rădăcină și pe creștet, împrospătând în acest fel imaginea în ansamblu.

Tunsori scurte care întineresc

Iată efectul despre care discutam mai devreme. Părul strâns în coadă scoate în prim plan fruntea lată, imperfecțiunile tenului și absența volumului. Iar o tunsoare aerată, cu volum pe creștet, corectează ovalul feței, diluează imperfecțiunile tenului și adaugă prospețime întregului look.

Efectul se face și mai simțit odată cu înaintarea în vârstă. Astfel de tunsori erau ok pe vremea când erai studentă și te puteai lăuda cu un păr lung, rezistent și elastic, și cu o piele netedă ca zăpada.

Dar după 40 de ani când își fac apariția ridurile de expresie, petele maronii și pungile de sub ochi, părul prins în coadă sau strâns în coc nu face decât să scoată în evidență toate aceste “cadouri”

Tunsori și culori care întinersc

Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie – saturată și uniformă. Un asemenea ton arată mult mai elegant și feminin decât un păr încărunțit pe jumătate.

Culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Nuanța potrivită îți poate șterge niște ani de pe chip sau, dimpotrivă, te poate îmbătrâni. Nu e de mirare că în ultimul timp tot mai multe femei își vopsesc părul blond. Blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului.

Blond căpșună, breton asimetric și mai mult volum – să fii tânără și frumoasă e mai simplu decât pare la prima vedere.

Citește și: Cald, rece sau neutru? 8 sfaturi cum să alegi nuanța părului în funcție de ten!