Cea mai stilată tunsoare: 17 modele de tunsori pixie pentru femei 50+

Tunsorile scurte nu sunt o noutate în lumea modei, dar sunt o tendință absolută a ultimilor 3-4 ani. Coafurile pentru păr scurt sunt stilate, practice, ușor de coafat și întineresc vizual chipul oricărei femei.

Astfel de tunsori arată mult mai proaspăt decât tunsorile clasice pentru păr mediu și lung și îți vor da mai puține bătăi de cap la coafare. Iar cea mai stilată dintre tunsorile scurte, tunsoarea tunsorilor, dacă vrei, este coafura pixie. Iată 17 modele de tunsori pixie care îți vor împrospăta imaginea după 50 de ani!

Tunsori pixie pentru păr rar

Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile cu trăsături expresive ale feței, care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

În același timp, tunsoarea pixie este o adevărată comoară pentru doamnele cu păr subțire și rar, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini. Iar bretonul asimetric va adăuga îndrăzneală și delicatețe chipului tău, diluând aspectul băiețesc al tunsorii.

Tunsori pixie bob

O tunsoare pixie-bob îmbină avantajele celor două coafuri. Ea se potrivește superb pe chipul oricărei femei, poate fi asociată cu orice ținută și, cel mai important, maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții. Pixie bob e coafura care îmbină dârzenia cu delicatețea și un adevărat cadou pentru o doamnă modernă, independentă și sigură de sine.

Tunsori pixie scurt 2021-2022

Pixie arată grozav atât pe femei tinere, cât și pe femei în vârstă, atât cu ținute de birou, cât și cu ținute de seară, atât pe blonde, cât și pe brunete. Iar cât de bine arată pe femeile cu păr cărunt. Tunsoarea întinerește, nivelează conturul feței, adaugă expresivitate acesteia și e potrivită pentru orice formă a capului.

Pixie va adăuga prospețime și dârzenie chipului tău, dar fără să-ți știrbească din eleganță și feminitate. Aceasta are multe variații și poate fi adaptată în funcție de fața fiecărei femei. Dar îți recomandăm să atragi atenția la varianta cu breton.

Tunsori pixie față pătrată

Moda pentru pixie a renăscut la mijlocul anilor ’50, după lansarea filmului “Roman Holiday” cu Audrey Hepburn, când fiecare a doua femeie a început să poarte o astfel de tunsoare.

Ea e nespus de practică, comodă și versatilă, fiind opțiunea perfectă dacă vrei să arăți neobișnuit, dar nu ai timp pentru aranjarea coafurii. Nu e de mirare că frizura pixie e populară până în prezent.

Coafuri păr scurt pixie

Din fericire, astăzi femeile pot să poarte o tunsoare foarte scurtă, în stil băiețesc, fără să-și piardă din eleganță și feminitate. Dar nu uita de machiaj și accesorii, care au rolul de a dilua imaginea și de a adăuga rafinament chipului tău. Pixie e soluția ideală pentru femeile cu păr subțire și rar, ce vor o tunsoare pentru păr scurt care să nu arate mult prea băiețesc.

Tunsori pixie păr mediu

Părul lung necesită mult timp pentru îngrijire și coafare, iar în condițiile ritmului accelerat al vieții contemporane, tot mai multe femei renunță la tunsorile pentru păr lung în favoarea coafurilor scurte, cu volum, care adaugă prospețime imaginii lor. Volumul pe creștet și la rădăcini, bretonul alungit, tranzițiile netede – toate acestea fac din pixie o tunsoare etalon după 50 de ani.

Tunsori pixie față ovală

Frizura e binevenită dacă ai fața ovală și vrei să adaugi un pic de îndrăzneală și rafinament imaginii tale. Unele femei consideră această tunsoare prea masculină, dar se înșală amarnic. În ultimii ani, pixie a devenit aproape sinonim cu rafinamentul și feminitatea.

În plus, o astfel de tunsoare este ușor de coafat. La modul practic, e destul să-ți ciufulești un pic părul. Dar dacă părul nu te ascultă, poți apela la produse contemporane de fixare.

Tunsori pixie femei 2021-2022

De altfel, ce-ar fi să experimentezi un pic cu nuanțele? Cine a zis că după 50 de ani nu se poartă nuanțe (convențional) tinerești? Dacă vrei ca imaginea ta să emane și mai multă îndrăzneală și expresivitate, dar fără să arate vulgar, o asemenea coafură e ceea de ce ai nevoie.

Citește și: Nu există siluete proaste, există haine nepotrivite: 10 reguli de stil de la cei mai renumiți oameni ai modei!