Cele mai benefice alimente pentru femei! Trebuie să conțină aceste 3 elemente

Luatul rapid în greutate, schimbări bruște de dispoziție, dureri de spate și extenuare. Cu aceste probleme se confruntă, fără exagerare, orice femeie. Medicul naturopat, Celine Touati, spune că le putem face față, dacă adăugăm în dietă anumite alimente.

Cât de des consumi nuci, fasole, pește sau pâine integrală? Potrivit specialistului, acestea trebuie să fie consumate cel puțin peste o zi, dar cel mai bine zilnic. Și pentru asta există mai multe motive.

Magneziul împotriva Sindromului Premenstrual (SPM)

Iritabilitate, dispoziție proastă, oboseală, dureri de spate  – de regulă, aceste simptome indică asupra SPM. Principala lui cauză este deficitul de magneziu în faza a doua a ciclului.

Neajunsul de magneziu este o problemă răspândită astăzi. Motivul este conținutul lui redus în produsele rafinate din alimentație. Deseori, oamenii se plând de dureri inexplicabile de cap, extenuare rapidă, anxietate, fără să bănuiască insuficiența de magneziu.

Unde îl găsim?

Magneziul se găsește în fasole, cacao, ciocolată neagră, semințe de floarea soarelui, nuci, halva, făină de soia, pâine integrală. Ia în calcul că prelucrarea termică reduce jumătate din cantitatea de magneziu din produs, iar congelarea – o treime.

Omega-3 împotriva durerilor și spasmelor

Senzațiile neplăcute din cauza spasmelor mușchilor uterului în zilele de menstruație sunt provocate de prostaglandine. Tot ele generează durerea în timpul inflamației. Omega-3 este capabil să producă așa numitele molecule antiinflamatoare. În plus, omega-3 calmează „exploziile” hormonale și îmbunătățește dispoziția.

Unde îl găsim?

Omega-3 nu în zadar este numit un acid gras de neînlocuit, el nu este produs de către organism. Omega-3 se găsește cel mai mult în grăsimea de pește (păstrăv, macrou, sardine, hering ș.a.), precum și în semințele de in și de chia.

Calciul împotriva osteoporozei

Osteoporoza (reducerea densității osoase), de obicei, progresează la femeile după 50 de ani. Problema e că densitatea osoasă depinde de nivelul hormonilor sexuali în organism. Odată cu menopauza, aceștia se reduc și se reduce și densitatea osoasă. Calciul poate face oasele mai puternice.

Multă vreme se credea că produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu. Însă pentru a aduna doza zilnică necesară de 1000-1500 mg, va fi nevoie să mănânci 1 kg de brânză sau să bei 1-1,5 l de lapte, mai ales că laptele se asimilează foarte greu în organism.

Unde îl găsim?

Foarte mult calciu se găsește în algele de mare ( spirulină – 1100 mg la 100g), la fel în mac, migdale, susan, smochine. Asta însă nu înseamnă că trebuie să scoți din listă brânza sau cașcavalul.

Boboasele și cerealele pentru o dispoziție bună

Aceste alimente sunt bogate în fibre și în carbohidrați lenți, care ne ajută să evităm scăderea bruscă a zahărului în sânge, fapt care duce la slăbiciune și productivitate scăzută.

În plus, boboasele și cerealele integrale stimulează producerea de serotonină, unul dintre hormonii fericirii, iar asta înseamnă că vei avea o dispoziție bună și vei scăpa de iritabilitate.

Sursa