Cele 7 obiceiuri pe care le au femeile, care miros întotdeauna bine

Nu este suficient să te dai cu parfum și să ieși afară ca să miroși plăcut toată ziua. Este bine să aplici parfumul în momentul când corpul este uscat. Dar ce dacă ai transpirat? Parfumul amestecat cu transpirația va mirosi dezgustător. Prin urmare, problema unei arome neplăcute trebuie să o rezolvi din interior și abia apoi să adăugi note neobișnuite de mosc. Iată câteva obiceiuri care îți garantează mirosul proaspăt pe lungă durată.

1. Baia cu apă caldă

Când îți speli corpul, aplică același principiu ca și în cazul vaselor. Apa prea fierbinte poate spăla rapid murdăria, dar în cazul pielii, o usucă în exces. Temperaturile ridicate distrug stratul protector natural și pielea devine mai sensibilă. Prin urmare, dacă începi să transpiri, atunci orice deodorant va provoca iritații, ceea ce înseamnă că nu îl vei putea folosi și mirosi proaspăt toată ziua.

2. Adăugă o picătură de parfum în șampon

Un alt mic truc pentru un miros plăcut este să adaugi puțin parfum șamponului tău. Nu se recomandă aplicarea parfumului direct pe păr. Datorită faptului că parfumul conține alcool, există șansa de a usca buclele. Dar adaugă puțină prospețime șamponului tău. Nu uita să-ți hidratezi capetele părului cu balsam după aceea.

3. Folosește un scrub o dată pe săptămână

Nu degeaba se indică pe ambalajele cu scrub: „folosiți o dată pe săptămână”. Acest produs este considerat un produs de curățare puternic. Poate elimina toate particulele moarte dintr-o dată și îți poate reînnoi stratul superior al pielii, făcând corpul să strălucească. Cu toate acestea, dacă sunt utilizate prea des, particulele abrazive ale scrubului pot, de asemenea, răni pielea. Corpul va deveni sensibil la orice produs.

4. Hidratează-ți întotdeauna pielea

Dacă uiți de etapa de hidratare din îngrijire, atunci riști să îți usuci pielea. Cu timpul, ea va crăpa și va deveni foarte sensibilă. Pe un astfel de corp, nici un deodorant nu va funcționa. Va exista o singură opțiune – să transpiri.

5. Nu consuma mâncăruri picante

Mâncarea picantă poate fi deliciul tău preferat. Dar, din păcate, fac corpul să transpire. Există chiar o teorie conform căreia multe persoane iubesc mâncarea picantă doar din această cauză. Prin transpirație, suportă mai ușor căldura. Însă noi, cu siguranță, nu avem nevoie de un astfel de avantaj.

6. Curăță interiorul încălțămintei

Știai că picioarele pot transpira chiar mai des decât axilele? Revista medicală americană Medical News Today scrie că picioarele conțin mai multe glande sudoripare decât orice altă parte a corpului. Există aproximativ 125.000 de glande pe fiecare picior.

Aceeași revistă conține recomandările experților cu privire la ce trebuie făcut pentru a evita un miros neplăcut. Sfatul de mai sus este să îți amintești să îți curăți interiorul pantofilor, întrucât transpirația este absorbită în țesătură, poate rămâne acolo mult timp, ceea ce înseamnă că un miros neplăcut va înconjura o femeie de fiecare dată când încălța o pereche de pantofi.

7. Folosește deodorantul

Deodorantul și antiperspirantul sunt două produse diferite. Deodorantul nu rezolvă problema transpirației, ci doar îndepărtează mirosul neplăcut. După cum știi, transpirația umană în sine nu miroase. Odorul neplăcut este emanat de către bacteriile de pe suprafața pielii. Deci, funcția unui deodorant este de a suprima activitatea acestor bacterii și de a face corpul să miroasă proaspăt.

Un antiperspirant, în schimb, acționează asupra pielii și asupra porilor unde se îmbibă transpirația. Datorită sărurilor de aluminiu din compoziție, îngustează porii și blochează parțial transpirația. Indiferent ce produs vei alege din acestea, remediul împotriva transpirației, după un duș, este o necesitate.