Ceasul de perete: 5 lucruri nepractice în dormitor, care te îmbătrânesc

Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri în casă. Însă unele lucruri care se regăsesc aici ar fi mai bine să le muți în altă odaie, pentru că în acest fel, o să-ți asiguri un somn sănătos, dar și frumusețea și chiar tinerețea.

Fețele de pernă din bumbac

Cred că e mai bine să renunți la zestrea lăsată de bunicile și mamele noastre. Lumea nu stă pe loc, așa că se produc noi stofe care sunt mult mai delicate cu pielea noastră. Bumbacul are o higroscopicitate înaltă, se spală bine și se usucă repede. Și totuși, e prea dur și mărește riscul de formare a ridurilor, în special în zonele cu piele sensibilă, precum cea din jurul ochilor sau a gurii. Și bineînțeles, trebuie să renunți la obiceiul dormitului cu fața în pernă.

Televizorul pe perete

Dormitorul trebuie să fie locul lipsit de televizoare, computere și alte gadgeturi. Cel puțin, renunță la televizorul cu ecran mare de pe perete. Acesta o să te împiedice să ai un somn suficient și de calitate. În plus, știrile negative sau pozitive, filmele și alte informații privite înainte de somn îți afectează starea emoțională și nu te lasă să te odihnești pe deplin.

Iluminarea proastă

Nu crede că dormitorul nu are nevoie de o iluminare bună. Dacă îți place să citești sau să vizionezi ceva înainte de culcare, trebuie s-o faci cu o lumină intensă, altfel vor avea de suferit ochii. Cel mai bine e să ai câteva surse de lumină în dormitor, intensitatea cărora poate fi reglată.

Salteaua neconfortabilă

O saltea bine aleasă este garanția unui somn odihnitor. Alege una de calitate, care să corespundă necesităților tale. De asemenea, nu uita s-o cureți sau s-o schimbi periodic ca să previi răspândirea acarienilor.

Ceasul mecanic

Potrivit regulilor feng-shui, nu se recomandă amplasarea ceasului de perete în dormitor. Acesta este locul de relaxare, odihnă și recuperare, de aceea trebuie să ne orientăm după senzațiile interioare și nu după ce arată acele ceasornicului. Bineînțeles, ai nevoie de un deșteptător, dar acesta trebuie să fie unul mic, silențios și care nu atrage prea multă atenție.