Cea mai stilată tunsoare: 21 de motive să-ți faci o tunsoare carre în trepte!

Coafura carre e adorată de toată lumea, de la puștoaice de 16 ani, până la doamne de o vârstă respectabilă. Ea este întruchiparea tinereții și feminității, se potrivește tuturor femeilor, este universală, versatilă și ușor de întreținut.

Tunsoarea carre are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Astăzi îți propunem să atragi atenția la varianta în trepte, care e o adevărată comoară pentru femeile cu păr subțire și rar. Iată 21 de modele care vor da tonul acestui sezon.

Tunsoarea carre cu breton

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Mai ales când sunt completate de breton. Coafurile cu breton sunt bune pentru că ascund diferite imperfecțiuni ale feței precum fruntea lată, ridurile sau acneea.

În plus, o tunsoare cu breton nu se demodează niciodată, bretonul fiind un atribut al stilului și feminității. Bretonul poate fi drept, filat, oblic sau în scări. Depinde de gustul și preferințele tale. Pe de altă parte, aranjarea în trepte va compensa lipsa volumului și îți va nivela forma feței. O astfel de tunsoare e ușor de coafat și arată foarte natural datorită stilului neglijent.

Tunsoarea carre fără breton

O tunsoare carre pentru păr mediu și scurt arată proaspăt, feminin și elegant pe orice femeie. Coafura îți va scoate în evidență senzualitatea și firea romantică. Aceasta poate fi cu sau fără breton, simetrică sau asimetrică, până la umeri sau până la bărbie. Indiferent de stilul ales, fii sigură că vei fi întotdeauna în centrul atenției.

Spre deosebire de varianta cu breton, modelele de mai jos arată mai contemporan și îți vor da un aer mai hotărât. Părul încadrează perfect ovalul feței și întinerește chipul. Iar absența bretonului adaugă prospețime imaginii deoarece fruntea rămâne descoperită, iar accentul cade pe ochi. Tunsoarea este ușor de coafat și se potrivește femeilor cu păr subțire și rar, atât pentru păr drept, cât și pentru păr ondulat.

Tunsoarea carre graduată

Tunsoarea carre graduată este splendidă și spectaculoasă. Datorită dispunerii stratificate, tunsoarea maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă, obrajii căzuți și alte semne ale bătrâneții. Iar pe deasupra, adaugă volum ca nici o altă tunsoare.

Părul aranjat în scări sau în cascadă, situat sub nivelul umerilor, încadrează perfect ovalul feței și adaugă eleganță întregului look. Iar datorită șuvițelor de lungime diferită, părul pare mai dens, mai îngrijit și mai sănătos. Dar ține cont de faptul că tranziția de la o lungime la alta trebuie să fie moale, netedă, ca imaginea să nu aibă de suferit.

Tunsoarea carre în scări (în două nivele).

Tunsoarea carre are o infinitate de variații și la sigur vei găsi stilul care ți se potrivește cel mai bine. În acest sezon, îți propunem să atragi atenția la varianta cu două nivele, care e întâlnită mai rar, dar arată mai spectaculos decât toate.

Lungimea șuvițelor din față maschează bine ridurile de pe gât și frunte și corectează atent ovalul feței. Iar capetele ușor deranjate adaugă îndrăzneală și energie chipului tău, întinerindu-ți aspectul. O asemenea tunsoare arată bine atât cu breton filat, cât și fără breton.

Citește și: Adaugă farmec coafurii tale: 10 sfaturi pentru un păr bogat și voluminos!