Cea mai stilată națiune: 3 secrete ale tinereții, inspirate de la franțuzoaice!

De-a lungul timpului, franțuzoaicele au devenit o adevărată întruchipare a feminității și stilului. Bineînțeles că naționalitatea nu are nici o legătură cu feminitatea, însă această convingere oricum există. Toată lumea a auzit de farmecul autentic al franțuzoaicelor. Și toate femeile visează să arate asemenea lor. De altfel, oamenii care locuiesc în Franța spun că franțuzoaicele nu se deosebesc cu nimic de restul femeilor. Dar toate femeile trebuie să învețe de la ele ce înseamnă atitudinea și reverența față de frumusețea și sănătatea lor.

Secretele franțuzoaicelor

Dacă în țara noastră la 70 de ani o femeie este considerată bătrână, atunci în Franța la această vârstă femeile duc o viață destul de activă. Se îmbracă stilat, participă la evenimente, călătoresc. Nici vorbă de plictiseală sau descurajare. Potrivit experților în naturopatie, elixirul tinereții are la bază trei ingrediente: nutriția, mișcarea și starea emoțională a unei femei.

Alimentația echilibrată și sănătatea

Nutriția femeilor franceze poate fi numită ideală, datorită tradițiilor alimentare seculare. Franțuzoaicele mănâncă doar de trei ori pe zi. Nu au gustări și etape intermediare între mesele de bază. Cele din urmă sunt doar pentru copii, ca aceștia să se dezvolte sănătos.

Această tehnică este una corectă, deoarece de îndată ce alimentele ajung în stomac, pornește digestia. Enzimele și insulina sunt eliberate în funcție de compoziția alimentelor. De regulă, sistemul digestiv are nevoie de 3-4 ore pentru a face față unei porții. Dacă mănânci ceva suplimentar în acest interval, procesul se încetinește, iar corpul eliberează următoarea porție de enzime. Cu alte cuvinte, începe un proces secund de digestie, înainte ca precedentul să se încheie.

Metabolismul este perturbat, sistemul digestiv funcționează în continuu, creierul distribuie mai multă energie pentru funcția digestivă și într-un final obosești mai repede.

Beneficiile consumului de fructe și legume

Locuitoarele Hexagonului își permit din când în când câte o gustare sub formă de fructe și legume, consumate separat de restul alimentelor. De regulă, cu o oră înainte de masă, pe stomacul gol. În acest caz, fructele sunt doar predigerate în stomac, iar absorbția continuă în duoden cu ajutorul enzimelor pancreatice. Asta înseamnă un consum sănătos. Dar când fructul este consumat după masa principală, acesta rămâne în stomac odată cu mâncarea și începe să fermenteze.

De câte ori trebuie să mănânci pe zi?

Unii oameni se miră de porțiile mici servite în restaurantele franceze. De obicei, meniul constă dintr-un fel principal, un aperitiv și un desert. Francezii nu comandă niciodată două aperitive sau mai multe deserturi.

Bucătarii locali spun că un astfel de meniu este conceput pentru a furniza cantitatea optimă de proteine, minerale, carbohidrați și grăsimi. Iar în scurt timp după consum (20-30 de minute) neapărat apare senzația de sațietate.

Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una din cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung.

Sportul și beneficiile lui

Franța este o țară deosebită. Dacă ieși duminică dimineață în parc, pe malul mării, în pădure sau în piață ai impresia că toată țara se pregătește de un maraton. În timp ce tinerii dorm, femeile de o vârstă elegantă aleargă, înoată, fac jogging, ciclism, yoga, pilates etc.

În mod surprinzător, cu cât e mai în vârstă doamna, cu atât face mai mult la sport. Mișcarea zilnică menține sănătatea inimii și a întregului sistem cardio-vascular. Mai mult decât atât, sportul ameliorează sănătatea pielii, părului, unghiilor astfel încât femeile care duc un stil de viață activ, într-un final, arată mai tinere.

Sănătatea emoțională și starea de bine

Franțuzoaicele reacționează la oboseală și stres în mod diferit de restul lumii. De fapt, ele nu obosesc. Mai bine zis, nu lucrează până se extenuează complet. Noi, românii, ne apucăm de 7 treburi concomitent. Francezii nu fac așa niciodată și în consecință se expun mai puțin la stres. Ei abordează problemele consecvent.

O franțuzoaică nu va suna acasă să vadă dacă copilul a luat masa când s-a întors de la școală sau dacă soțul a găsit oala cu supă. La muncă contează doar munca. Și viceversa. Femeile franceze nu lucrează peste program, la domiciliu sau în weekend. Afacerile rămân la birou. Familia rămâne acasă.

Femeile își dedică serile familiei, dar nu uită să lase o zi pe săptămână doar pentru confortul lor personal. În Franța e normal ca o bunică să refuze uneori să stea cu nepotul pentru că are altceva de făcut. Chiar dacă acel altceva implică o vizită la teatru. În general, bunicele franceze nu sunt gata să se dedice în totalitate nepoților. Poate că de asta și arată atât de bine.

Apropo, indiferent de vârstă, franțuzoaicele merg cu regularitate la salon. În plus, fiecare familie are propriul psiholog sau osteopat. Pentru că sănătatea este pe primul loc. De asemenea, femeilor franceze le place să se răsfețe. Ele adoră ciocolata și vinul, dar știu să le consume moderat.

Una din cele mai frecvente cauze ale stresului este lipsa de încredere în forțele proprii. Credem că nu merităm ce avem sau dimpotrivă, că am fi putut realiza mai multe, dar ne-am irosit potențialul. Ei bine, franțuzoaicele se confruntă mai rar cu aceste probleme. Mai bine ca oricine acestea știu să trăiască la maxim și sunt ferm convinse că mai frumoase și inteligente ca ele nu-i nimeni.

Îngrijirea pielii corpului

Franțuzoaicele nu uită niciodată să aibă grijă de propriul corp. Asta nu înseamnă că își petrec tot timpul alături de cosmeticieni și maseuri. E vorba de o îngrijire de bază a tenului, părului și unghiilor, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte în fiecare zi, pentru a-și menține frumusețea.

Ele nu se grăbesc cu vizitele la plasticieni, acest procedeu fiind considerat demodat. Franțuzoaicele preferă ritualurile de frumusețele clasice, naturale – creme, uleiuri, băi relaxante, masaj etc. Când este vorba de tinerețea și frumusețea lor, acestea nu economisesc niciodată. Până la urmă trăim o singură dată pe acest Pământ.

Citește și: „Franțuzoaicele nu îmbătrânesc”: O prietenă din Europa mi-a zis ce fac ele după 50 de ani