Cea mai stilată coafură: Iată de ce tunsoarea pixie este perfectă la 50+

Femeile moderne sunt frământate tot mai des de următoarele întrebări: Ce tunsoare să aleg? Ce nuanță de păr mi se potrivește? Cum să fac să arăt mai tânără?

Aceste întrebări devin și mai actuale la 50+. Perioada când firele devin subțiri și fragile, iar părul își pierde volumul și rezistența de odinioară. Astăzi vom răspunde la aceste întrebări și vom discuta despre o tunsoare care se descurcă excelent cu volumul și întinerește imaginea oricărei femei.

Ce este tunsoarea pixie?

Pixie e ușor de recunoscut. Este o tunsoare pentru păr scurt, cu șuvițe scurte la tâmple și la ceafă, breton asimetric și șuvițe lungi pe creștet. Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile 50+ care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

Cui i se potrivește tunsoarea pixie?

Pixie arată grozav atât pe femei tinere, cât și pe femei în vârstă, atât cu ținute de birou, cât și cu ținute de seară, atât pe blonde, cât și pe brunete. Iar cât de bine arată pe femeile cu păr cărunt.

Tunsoarea întinerește, nivelează conturul feței, adaugă expresivitate acesteia și e potrivită pentru orice formă a capului. Aceasta are multe variații și poate fi adaptată în funcție de fața fiecărei femei. Dar îți recomandăm să atragi atenția la varianta cu breton.

Tunsoarea pixie la 50 de ani

În același timp, tunsoarea pixie este o adevărată comoară pentru doamnele cu păr subțire și rar, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini. Iar bretonul asimetric va adăuga îndrăzneală și delicatețe chipului tău, diluând aspectul băiețesc al tunsorii.

În acest sezon sunt la modă variantele cu tâmple rase. Frizura e binevenită dacă ai fața ovală și vrei să adaugi un pic de îndrăzneală imaginii tale.

Tâmplele rase, tranzițiile netede și volumul pe creștet – toate acestea fac din pixie o tunsoare perfectă pentru femei cu păr subțire și rar, care vor să fie stilate și cochete. Iar ca tunsoarea să nu arate prea băiețesc, strictețea ei poate fi diluată cu ajutorul bretonului.

Cui nu i se potrivește tunsoarea pixie?

Pixie descoperă complet fața, gâtul și urechile. Prin urmare, dacă ai fața plinuță, în formă de pară, bărbie dublă pronunțată, urechi decolate sau fruntea lată – evită tunsorile pixie, deoarece te avantajează mai mult o tunsoare care încadrează bine ovalul feței.

Tunsoarea pixie-bob

O tunsoare pixie-bob îmbină avantajele celor două coafuri. Ea se potrivește superb pe chipul oricărei femei, poate fi asociată cu orice ținută și, cel mai important, ascunde ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții.

Pixie bob e coafura care îmbină dârzenia cu delicatețea și un adevărat cadou pentru o doamnă modernă, independentă și sigură de sine.

Părul lung necesită mult timp pentru îngrijire și coafare, iar în condițiile ritmului accelerat al vieții contemporane, tot mai multe femei renunță la tunsorile pentru păr lung în favoarea coafurilor scurte, cu volum, care adaugă prospețime imaginii lor.

Volumul pe creștet și la rădăcini, bretonul alungit, tranzițiile netede – toate acestea fac din pixie o tunsoare etalon după 50 de ani.

Tunsoarea pixie față ovală

Unele femei consideră această tunsoare prea masculină, dar se înșală amarnic. În ultimii ani, pixie a devenit aproape sinonim cu rafinamentul și feminitatea. În plus, o astfel de tunsoare este ușor de coafat. La modul practic, e destul să-ți ciufulești un pic părul. Dar dacă părul nu te ascultă, poți apela la produse contemporane de fixare.

Tunsori pixie femei 2021-2022

De altfel, ce-ar fi să experimentezi un pic cu nuanțele? Cine a zis că după 50 de ani nu se poartă nuanțe (convențional) tinerești? Dacă vrei ca imaginea ta să emane și mai multă îndrăzneală și expresivitate, dar fără să arate vulgar, o asemenea coafură e ceea de ce ai nevoie.

Citește și: Nu există siluete proaste, există haine nepotrivite: 10 reguli de stil de la cei mai renumiți oameni ai modei!