Cea mai elegantă coafură: 10 motive să-ți faci o tunsoare în stil italian!

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile numai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri.

În consecință, după 40 de ani devine tot mai greu să-ți faci o coafură care să arate spectaculos. Nu și dacă alegi o tunsoare în stil italian.

Ce este tunsoarea italiană?

Tunsoarea italiană, numită și Aurora, e ușor de recunoscut. Ea amintește de tunsoarea în cascadă pentru păr scurt, dar arată mai spectaculos datorită volumului. Primul motiv pentru care merită să-ți faci o astfel de coafură este versatilitatea. Cu alte cuvinte, coafura se potrivește oricărei femei, indiferent de vârstă, formă a feței sau stare a tenului.

Plus la asta, tunsoarea arată bine cu diferite tipuri de breton, începând cu cel drept și terminând cu cel asimetric. Prin urmare, dacă la un moment dat vei simți necesitatea de a face o schimbare de look, nu va fi nevoie să-ți reinventezi complet coafura.

Tunsoare italiană femei

Tunsoarea italiană e ușor de coafat, ține bine volumul și nu se teme nici de vânt, nici de căciulă. Coafura arată întotdeauna îngrijită perfect. Firele cresc uniform și își păstrează simetria chiar și când părul ajunge destul de lung.

Dar în mod ideal, ar trebui să le corectezi în fiecare lună. Și ține cont de faptul că tranziția de la o lungime la alta trebuie să fie moale, netedă, ca imaginea în ansamblu să nu aibă de suferit.

Tunsoarea cascadă italiană

Spre deosebire de tunsoarea în cascadă, tunsoarea italiană are un contur mai pronunțat, subliniază elegant ovalul feței și se termină în spate cu șuvițe deranjate, care adaugă tunsorii o notă cochetă. Coafura a cunoscut vârful popularității la mijlocul anilor 80′, în rândul italiencelor. Dar grație caracterului său universal și versatil, a rămas actuală până în prezent.

Tunsoare italiană păr scurt

O astfel de tunsoare întinerește chipul unei femei, corectează forma feței și o face mai expresivă. Nu întâmplător, tunsoarea italiană e populară în rândul vedetelor de cinema, care trebuie să arate întotdeaua perfect, dar în același timp să aibă un stil versatil. Dacă visezi la o tunsoare stilată, ușor de coafat, potrivită indiferent de context și ținută – tunsoarea italiană e ceea de ce ai nevoie.

Tunsoarea italiană femei 40 ani

Și nu în ultimul rând, aceasta e alegerea perfectă pentru femeile care vor să-și ascundă ceafa masivă, pentru femeile care au păr subțire și vor să adauge volum, dar și pentru femeile cu bucle dense și groase, care vor să-și facă părul mai ascultător. Și bineînțeles, este o soluție perfectă pentru doamnele 40+, care vor să-și împrospăteze imaginea și să-și etaleze rafinamentul. Deși este o tunsoare pentru păr scurt, coafura italiană arată foarte feminin și delicat.

Citește și: Cum să îi dai o nouă viață părului cărunt? 4 tehnici de vopsire pentru un păr frumos și strălucitor!