Ce te încurcă să arăți bine la 60+? 10 ținute pe care le poate repeta oricine!

Stilul nu are vârstă. După 60 de ani poți și trebuie să fii elegantă. Până la urmă, o femeie merită să fie frumoasă indiferent de vârstă. Dar la 60 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai simplu e să o evidențiezi prin haine. Iată 10 ținute pe care le poate repeta oricine.

Ținute elegante femei 60 ani

Blugii au fost și vor rămâne o piesă vestimentară universală, confortabilă și deosebit de stilată, care se potrivește tuturor femeilor, chiar și celor trecute de 60 de ani. În deosebi modelele clasice, cu decor minimalist.

Alege un model cu talie medie, nici strâmți, dar nici largi. În ceea ce privește topul, vara cea mai bună completare pentru blugi este cămașa albă. Iar toamna și primăvara blugii se poartă cu jachete clasice sau jachete din denim.

Un look modern și feminin poate fi compus nu numai cu blugi, ci și cu pantaloni. Pantalonii clasici fac pereche minunată cu un sacou de aceeași nuanță și o bluză în dungi orizontale, bicolore.

Și nu e neapărat ca pantalonii să fie negri. Pantalonii albi sunt la fel de buni. Ei sunt confortabili, fluizi, liberi și pot fi asociați cu orice. Cel mai bine e să-i combini cu un top alb, care creează cu pantalonii o linie verticală și te face mai înaltă. Un asemenea look e binevenit atât la birou, cât și în viața de zi cu zi.

Atunci când îmbracă o fustă, femeia se transformă instantaneu. Fusta adaugă eleganță oricărei femei. În ceea ce privește modelul, îți recomandăm să alegi fuste vaporoase, cu talie înaltă. Adaugă la fustă un top strâns, cu guler înalt, și lumea va fi la picioarele tale.

Un astfel de stil îți va ascunde aripioarele și alte carențe ale siluetei, te va face mai înaltă și îți va da un aer cochet. Alege modele simple, nepretențioase, dar elegante. Iar dacă vrei să-i adaugi prospețime ținutei, selectează un imprimeu expresiv.

Rochia este sinonim cu feminitatea. Dacă ești suficient de îndrăzneață, iar silueta îți permite acest lucru, poți îmbracă o haină cu animal print. Aceasta te va scoate în evidență și îți va împrospăta aspectul. Rochiile libere, cu imprimeu leopard (alb-negru) arată minunat cu ochelari, pantofi și cordon de culoare neagră.

Totuși, pentru o doamnă de o vârstă respectabilă – cea mai bună soluție este o rochie dreaptă, monocromă, cu croială asimetrică, ce arată proaspăt, stilat și laconic. Dacă tonul rochiei ți se pare plictisitor, poți completa ținuta cu o jachetă contrastantă.

În ceea ce privește îmbrăcămintea de toamnă, cu certitudine, cea mai elegantă decizie este să îmbraci un palton.

Blugii drepți cu talie medie pot fi asociați cu o bluză clasică cu guleraș, o jachetă din tweed, în stil Chanel și o pereche de pantofi bej, cu toc mediu. Ținuta poate fi completată cu o poșetă mare din piele și câteva accesorii (cercei, pălărie, brățară).

Citește și: Stiliștii au numit 5 motive pentru care franțuzoaicele arată atât de bine la 60+