Ce să porți ca să pari mai slabă? Regula de aur pentru plinuțe!

Puține femei se pot lăuda cu lipsa kilogramelor în plus. Dar toate vor să scape de ele. Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, coapsele și ovalul feței. Din această cauză, multe femei plinuțe se tem să se îmbrace stilat. Dar adevărul e că nu conteaza haina, ci felul cum o porți. Iată cea mai importantă regulă de care trebuie să ții cont.

Creează linii verticale

De ce? Pentru că liniile verticale îți vor întinde silueta și te vor face să pari mai înaltă. Prin urmare, atunci când vorbim de bluze și tricouri se recomandă să le combini cu un cardigan alungit, care va crea două verticale laterale și îți va ascunde grațios colăceii.

Nu uita că liniile verticale îți vor subția silueta, iar liniile orizontale o vor face mai lată. Liniile verticale te vor face mai înaltă, iar cele orizontale mai scundă. Liniile verticale te vor face zveltă, iar liniile orizontale plinuță. Orice ținută monocromă va crea o linie verticală care îți va alungi vizual silueta.

Dar nu-i destul să creezi o verticală de culoare. Mai trebuie să ții cont și de talie. Chiar dacă ești plinuță, talia trebuie scoasă în evidență. Hainele care ascund complet talia sau o coboară îți vor schimba silueta spre rău. Picioarele vor părea mai scurte, iar talia mai lată. De aceea ținutele din dreapta arată mai bine.

De asemenea, poți crea o linie verticală combinând pantalonii cu un top de aceeași culoare. Iar cămașa descheiată va crea alte două linii verticale, care te vor face să pari și mai slabă. (ținuta din dreapta)

Efectul va fi și mai bun dacă adaugi la pantaloni o pereche de pantofi cu toc înalt, de aceeași culoare cu pantalonii.

Un alt mod de a juca această carte în folosul tău este să porți rochii cu fante sau cu imprimeuri verticale. Ele îți vor alungi vizual silueta și te vor face să pari mai slabă.

Nu subestima rolul accesoriilor. Și ele au un cuvânt de spus. Un cordon elegant îți va echilibra ținuta, adăugând rafinament taliei tale, iar un colier îți va face gâtul mai lung. Până și o eșarfă îți poate transforma ținuta, creând două linii verticale care îți vor subția vizual silueta.