Ce să porți ca să pari mai slabă? 12 trucuri care îți vor subția silueta!

Puține femei se pot lăuda cu lipsa kilogramelor în plus. În schimb, toate vor să scape de ele. Și chiar dacă nu le au, e în firea femeilor să le caute. Ca să fii sigură că vei fi întotdeauna la înălțime, iată câteva trucuri vestimentare care te vor face să pari mai slabă.

1. Poartă ținute monocrome

Reține o regulă cât se poate de simplă: Liniile verticale subțiază silueta, iar liniile orizontale o fac mai lată. Liniile verticale te fac mai înaltă, iar cele orizontale mai scundă. Liniile verticale te fac zveltă, iar liniile orizontale plinuță. Orice ținută monocromă creează o linie verticală care alungește vizual silueta.

2. Poartă pantofi de aceeași culoare cu pantalonii

Aceasta e una dintre cele mai bune combinații care transformă silueta unei femei. Când îmbraci pantaloni și pantofi de culori diferite, distrugi acea linie verticală și devii mai scundă. Prin urmare, gleznele goale, pantofii de altă culoare sau fusta scurtă nu sunt cele mai inspirate idei dacă vrei să pari mai înaltă. Cel mai potrivit model de pantofi pentru fustă sunt cei de culoarea corpului, pentru că picioarele arată mai lungi.

3. Poartă pantalonii evazați

Un mod sigur de a arăta mai înaltă. De regulă, pantalonii evazați ajung până la podea, motiv pentru care femeia pare înaltă și subțire. Efectul poate fi dublat de tocuri. În plus, pantalonii evazați echilibrează ținuta și distrag atenția de la șolduri.

4. Pune bluza în pantaloni

Un truc inteligent care te va face mai zveltă. Aici funcționează principiile secțiunii de aur, formulate încă de Leonardo Da Vinci, fiind respectat raportul necesar pentru un aspect cât mai atrăgător. În plus, trucul ridică linia taliei și picioarele devin vizual mai lungi.

5. Poartă rochii cu inserții laterale

Acest model nu a apărut întâmplător. Rochia creează două linii verticale care joacă în folosul tău. Pe de o parte, te fac să pari mai înaltă, iar pe de alta, te fac să pari mai subțire, pentru că au un aspect curbat. Linia se extinde la piept, se îngustează la nivelul taliei și se extinde din nou la nivelul coapselor.

6. Poartă rochii petrecute

Rochia petrecută subțiază talia, crește volumul pieptului, subliniază coapsele și îți dă un aer romantic și grațios. Dintre rochiile care avantajează silueta trebuie menționate rochiile asimetrice lungi, rochiile cu dungi verticale, rochiile-cămașă lungi, rochiile de tip blazer, rochiile cu umeri goi și volane și bineînțeles, rochiile cu talie înaltă.

7. Poartă decolteu în formă de V

Bărbaților le plac femeile cu forme. Prin urmare, un top stilat care îți accentuează pieptul este întotdeauna binevenit. Fie că îmbraci o haină cu umerii goi sau una cu decolteu în formă de V, care îți va face gâtul mai grațios, iar umerii mai înguști. Evită decupajele ovale, deoarece ele scurtează vizual gâtul și lărgesc umerii.

8. Poartă o jachetă alungită

Alege jachete care țin bine forma, coboară până la nivelul șoldurilor și se îngustează la nivelul taliei. Femeile minione arată bine în jachete scurte, iar cele înalte în modele mai lungi. Evită modelele cu multe buzunare și ornamente care îngreunează silueta, cât și cele din țesătură groasă.

9. Poartă eșarfe

Nu subestima rolul accesoriilor. Și ele au un cuvânt de spus. O centură sau un cordon îți va echilibra ținuta, adăugând rafinament taliei tale, iar un colier îți va face gâtul mai lung. Până și o eșarfă poate transforma o ținută complet, creând două linii verticale care îți vor întinde vizual silueta.

10. Poartă fuste maxi

Alege modele cu talie înaltă, deoarece îți vor sublinia silueta, îți vor alungi vizual picioarele și te vor face să pari mai înaltă. Fustele trebuie să fie monocrome sau cu inserții delicate în țesătură.

11. Poartă tunsori pentru păr mediu și lung

Stiliștii sunt de părerea că tunsorile pentru păr mediu și lung, arată mai bine pe femei plinuțe, decât tunsorile pentru păr scurt. Sună amuzant, dar și părul lung creează linii verticale, care îți fac chipul mai subțire, umerii mai înguști, iar silueta mai grațioasă.

12. Poartă un tricou fără mâneci

O tendință a acestui sezon sunt tricourile fără mâneci, cu pernuțe la umeri, care au scopul de a crea liniile verticale necesare la nivelul mâinilor. În plus, pe fundalul pernuțelor la umeri, mâinile arată mai subțiri și mai fine.

Citește și: Cum să te tunzi ca să pari mai slabă: 10 tunsori perfecte pentru plinuțe!