Ce purtăm la 50+: 5 haine care întineresc și 5 care te fac mai bătrână!

Moda se schimbă atât de repede încât e imposibil să ții pasul cu ea. Îți poți schimba la nesfârșit garderoba și oricum vei rămâne în urmă. Și totuși, unele piese vestimentare nu se demodează niciodată. Ele întineresc și împrospătează imaginea unei femei. Iar altele, din contra, arată întotdeauna demodat.

1. Cămașa albă

Cămașa albă nu se demodează niciodată, arată stilat, elegant și cât se poate de expresiv. Dar nu-i destul să fie albă. Contează și fasonul. Evită cămășile cu croială dreaptă, cămășile strânse pe corp, mânecile scurte, volanele, țesăturile translucide și inserțiile. O cămașă liberă, confecționată din țesătură densă de bumbac, arată mult mai delicat și feminin.

2. Bluza cu buline

Bulinele fac ținuta mai expresivă. Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate. Dar nu uita că există diferite buline. Unele te fac elegantă, iar altele te transformă în bunicuță. Astăzi e la modă minimalismul și dacă ținuta are un imprimeu mult prea complex, riști să arăți mai bătrână.

3. Țesăturile strălucitoare

Există părerea că țesăturile fine, precum catifeaua, satinul, dantela și lurexul, arată elegant și scump. Dar pasiunea femeilor pentru țesături fine, deseori joacă împotriva lor. Astfel de ținute arată deplasat și pretențios și te fac să arăți mai bătrână. Recomandarea noastră este să apelezi la țesături clasice, în tonuri stinse, care arată mult mai elegant și spectaculos.

4. Imprimeurile complexe

Clasicul nu se demodează niciodată. Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Iar dacă vrei să adaugi puțină expresivitate ținutei tale, alege un imprimeu clasic – carouri, dungi sau buline.

5. Hainele mulate

Stiliștii recomandă să renunți o dată pentru totdeauna la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

Citește și: Cum să fii mai sexy: 7 haine pe care bărbații le consideră seducătoare!