Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)

Peeling, șampon, balsam, mască, ulei, ser – se pare că ritualurile zilnice de frumusețe, precum spălarea părului, an de an devin tot mai scumpe și mai complexe. Dar ne-am obișnuit atât de mult cu această rutină, încât nu putem renunța la ea atât de ușor. Cine știe ce se poate întâmpla.

Chiar și produsele de calitate înaltă, de ultimă generație, bazate pe componente naturale, atunci când sunt folosite prea des ne afectează firele într-un fel sau altul și generează o mulțime de consecințe neplăcute: vârfuri fragile, rupte, despicate, creșterea rapidă a rădăcinilor, risc sporit de apariție a mătreții.

De ce părul se îngrașă repede?

Probabil ai observat că dacă începi să te speli mai rar pe cap, în scurt timp te trezești cu un păr gras, neîngrijit și respingător. Un adevărat cerc vicios, nu altceva. Există câțiva factori care contribuie la hiperactivitatea glandelor sebacee, făcându-le să producă exces de sebum, care duce la îngrășarea rapidă a părului și diverse afecțiuni la nivel cutanat.

Citește și: Renunță la ele: 7 obiceiuri de îngrijire a părului, care te fac să arăți mai bătrână!

Este vorba de utilizarea în exces a uleiurilor vegetale în alimentație, flora intestinală slăbită, stresul sau dereglările ciclului menstrual. Neutralizând cauza, vei scăpa definitiv de această problemă, dar până atunci te vor ajuta câteva trucuri eficiente de la redactorii revistei de frumusețe Elle din Paris.

Părul se îngrașă a doua zi

Viteza de “îngrășare” a părului depinde de calitatea șamponului și a produselor de îngrijire pe care le folosești, dar și de obișnuințele vicioase din viața de zi cu zi, despre care nici măcar nu ne dăm seama, de exemplu, obiceiul de a atinge părul cu mâinile ori de cât ori avem ocazia, de a muta șuvițele dintr-o parte în alta, de a deranja ușor rădăcinile pentru a obține mai mult volum sau de a sprijini capul în palmă.

Citește și: De evitat! 7 greșeli comune care îngrașă părul!

Mâinile reprezintă un teren fertil pentru bacterii, iar contactul acestora cu părul sau pielea capului accelerează producția de sebum. Cu cât mai rar îți vei atinge părul, cu atât mai rar va trebui să-l speli.

Rădăcini grase și vârfuri uscate

Perioada de adaptare va fi neplăcută, părul se va revolta dur, sabotându-ți imaginea, dar tu ești cea care dictează legea, nu? Timp de 2-3 săptămâni în care îți vei spăla capul la 2-3 zile în loc de una, părul se va acomoda, iar activitatea glandelor sebacee va reveni la normal.

Citește și: Nuanța corectă te poate întineri: 19 idei de vopsire a părului pentru femei 50+

Până atunci, poți ascunde problema folosind câțiva agenți discreți de “camuflare” – pălării, basmale, șepci, turbane, dacă îți place stilul oriental etc. Mai mult decât atât, în pofida aspectului, părul va deveni și mai sănătos, fiindcă sebumul este un nutrient natural, excelent pentru păr.

Șampon păr cu tendința de îngrășare

Între cele două spălări, părul trebuie menținut într-o condiție decentă. Sebumul hrănește părul, dar atunci când este în exces, substanța sufocă porii, provocând mâncărimi și iritații. Iar pentru combaterea acestui proces, nu ai nevoie de șampoane uscate, comercializate în magazin.

Citește și: Cald, rece sau neutru? 8 sfaturi cum să alegi nuanța părului în funcție de ten!

Franțuzoaicele folosesc ca alternativă șamponului uscat o pudră din coji de portocale (pentru blonde) și pudră de portocală amestecată cu nucă rasă (pentru brunete). Pudra se aplică la rădăcini și este distribuită uniform pe toată suprafața părului cu ajutorul unei perii.

Păr gras tratament

Frecvența de spălare a părului este influențată și de calitatea șamponului. Cel mai simplu și eficient truc pentru combaterea părului gras constă în alternarea produselor de îngrijire a părului. De exemplu, concentrează-te pe lupta cu părul uscat timp de o lună și lupta cu mătreața în următoarea lună. Nu folosi mai multe produse simultan, în special dacă conțin sulfați și silicon. Este important ca pielea capului să nu se obișnuiască cu o singură formulă nutritivă.

Citește și: Uleiul de cocos pentru ten: Scapă de riduri în doar 30 de zile!

Dacă ai părul uscat și ești mai îndrăzneață de fire, timp de o săptămână poți încerca tehnica „no-poo”. Clătește părul sub un jet de apă caldă și hidratează-l cu o soluție simplă de limpezire a părului, iar în loc de balsam și șampon, poți să folosești ulei de cocos. Tehnica no-poo e folosită pentru detoxifierea părului și a pielii de pe cap de substanțele chimice din componența produselor de îngrijire a părului.